Ο Μουχαρέμ Ιντζέ μιλά «ανοιχτά» για το Κουρδικό: Θα το λύσουμε μαζί στην Εθνοσυνέλευση!

incemuharrem

«Ας το ονομάσουμε. Οι Κούρδοι θέλουν να τιμηθούν και οι Τούρκοι ανησυχούν. Θα χαλαρώσουμε τις ανησυχίες των Τούρκων και θα τιμήσουμε τους Κούρδους. Κανένα ψέμα, καμία μυστική συνάντηση. Ο τόπος της λύσης είναι η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», δήλωσε

Το κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας, θα πρέπει να επιλυθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Muharrem İnce.

Μιλώντας σε ένα γεμάτο συλλαλητήριο στη νοτιοανατολική πόλη του Ντιγιαρμπακίρ, στις 11 Ιουνίου, λίγο πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ορκίστηκε να «τερματίσει τον αγώνα μεταξύ αδελφών» αν εκλεγεί.

«Δεν έχω έρθει εδώ για να σας ξεγελάσω. Η Τουρκία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα», προειδοποίησε, αναφέροντας το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και την ανεργία των νέων ως κύριους προβληματισμούς.

Για να λύσει αυτά τα ζητήματα, είπε ότι προσφέρει «τρία "b"» - barış (ειρήνη), büyüme (οικονομική ανάπτυξη) και bölüşümde adalet (δίκαιη κατανομή εισοδήματος).

Ο υποψήφιος πρόεδρος με το CHP, αναφέρθηκε, μετά από αυτό, στο κουρδικό ζήτημα , υποσχόμενος την επίλυσή του «ανοιχτά».

«Ας το ονομάσουμε. Οι Κούρδοι θέλουν να τιμηθούν και οι Τούρκοι ανησυχούν. Θα χαλαρώσουμε τις ανησυχίες των Τούρκων και θα τιμήσουμε τους Κούρδους. Κανένα ψέμα, καμία μυστική συνάντηση. Ο τόπος της λύσης είναι η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», δήλωσε.

Ισχυρίστηκε ότι ενώ χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θέλει μόνο ψήφους και μιλά διαφορετικά σε διάφορες πόλεις».

Καθώς το πλήθος φώναζε "tamam", ολοκλήρωσε τελικά την ομιλία του, σημειώνοντας ότι θα "αφήσει χαρούμενος το Diyarbakır " μετά την επίσκεψή του.

Muharrem İnce Diyarbakır Mitingi - 11 Haziran 2018 - HD

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sdfghsrt

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν κατάλογο τελωνειακών δασμών έτοιμο για την περίπτωση που οι Αμερικανοί επιβάλλουν (επιπρόσθετους) δασμούς στα αυτοκίνητα», διεμήνυσε η Μάλμστρεμ μετά τη συνάντησή της με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για ζητήματα εμπορίου (USTR), τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, στην Ουάσινγκτον

monkey

«Πετούσαν πέτρες στη μαϊμού για να την αναγκάσουν να αφήσει το μωρό, αλλά αυτή το εγκατέλειψε αφού πρώτα του επιτέθηκε στο πρόσωπο» αναφέρει ο αστυνομικός

5a9568f361361f1c180e8385

«Δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση», είπε, και πρόσθεσε πως είχε μιλήσει πέντε ή έξι φορές στον Γκιουλέν και πως δικάζεται για τα κείμενα που έγραφε