O Τραμπ και η Ιβάνκα παίρνουν θέση στο δίλημμα «Yanny ή Laurel» που... τρέλανε το διαδίκτυο

O Τραμπ και η Ιβάνκα παίρνουν θέση στο δίλημμα «Yanny ή Laurel» που... τρέλανε το διαδίκτυο

Η ηχητική ψευδαίσθηση έγινε viral τις προηγούμενες μέρες, διχάζοντας το κοινό των social media

laurel
Θέση στο νέο δίλημμα με τίτλο «Yanny ή Laurel» που έχει τρελάνει το διαδίκτυο πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κόρη του Ιβάνκα αλλά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Περιν από μερικές μέρες μια νέα ακουστική «ψευδαίσθηση» έγινε viral, με τον ίδιο καταιγιστικό τρόπο που η οπτική ψευδαίσθηση του μπλε/χρυσού φορέματος είχε κατακλύσει τα social media το 2015.

Στο επίμαχο βίντεο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Reddit, ακούγεται μια φωνή υπολογιστή, που επαναλαμβάνει συνεχώς την ίδια λέξη. Το ερώτημα ωστόσο είναι ποια είναι πραγματικά αυτή η λέξη, αφού άλλοι ακούν «Yanny» και άλλοι... «Laurel».


Yanny vs Laurel Challenge! WHAT DO YOU HEAR!?

Κλείσιμο
Αυτό το «αντιφατικά διφορούμενο ηχητικό ερέθισμα», όπως έχει χαρακτηριστεί, δίχασε το κοινό των social media, χωρίζοντάς το σε δύο στρατόπεδα. Φυσικά ο Λευκός Οίκος δεν θα μπορούσε παρά να πάρει θέση στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Σε ένα βιντάκι που έκανε retweet ο  Τραμπ, ο ίδιος, ο αντιπρόεδρός του, η κόρη του και άλλοι συνεργάτες του αποκαλύπτούν ποια είναι λέξη που διακρίνουν ακούγοντας την ηχητική «ψευδαίσθηση». Πάντως ο Τραμπ φρόντισε να διαφοροποιηθεί από τον σωρό και (σε μια ομολογουμένως σπάνια στιγμή) να... αυτοτρολαριστεί λέγοντας ότι ακούει την λέξη «covfefe».

«Covfefe» είναι φυσικά η ακατανόητη λέξη που είχε τουιτάρει πριν από περίπου έναν χρόνο ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας την καζούρα των διεθνών ΜΜΕ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης