Ιάπωνας βουλευτής: «Βάρος» για το κράτος οι ανύπαντρες γυναίκες

Ιάπωνας βουλευτής: «Βάρος» για το κράτος οι ανύπαντρες γυναίκες

Οι σεξιστικές δηλώσεις του Κάντζι Κάτο προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα του

japanesa
Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιαπωνία οι σεξιστικές δηλώσεις ενός βουλευτή, ο οποίος είπε ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να μένουν ανύπαντρες θα γίνουν «βάρος» για το κράτος σε μετέπειτα στάδιο της ζωής τους.

Ο Κάντζι Κάτο, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Σίντζο Άμπε, έκανε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε μια συνέλευση, παρουσία πολλών συναδέλφων του. Όπως τόνισε, όταν του ζητούν να εκφωνήσει ομιλίες σε δεξιώσεις γάμων, φροντίζει πάντα να προτρέψει τους νεόνυμφους να κάνουν τουλάχιστον τρεις απογόνους.

Από την άλλη μεριά, όταν ακούει από γυναίκες ότι δεν έχουν πρόθεση να παντρευτούν γίνεται έξαλλος. «Τους λέω ότι αν δεν παντρευτούν δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά και θα καταλήξουν σε έναν οίκο ευγηρίας, τον οποίο θα πληρώνουν με τους φόρους τους τα παιδιά άλλων ανθρώπων».

Τα σχόλια του Κάτο, ο οποίος έχει έξι παιδιά και οκτώ εγγόνια, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην Ιαπωνία, με πολλές φεμινιστικές οργανώσεις να χαρακτηρίζουν την τοποθέτησή του ως σεξιστική και προσβλητική για τους ανθρώπους που επιλέγουν μια εναλλακτική πορεία στη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις ιαπωνικές αρχές, αφού πέρυσι ο αριθμός των γεννήσεων (941.000) ήταν ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης