Βόρεια και Νότια Κορέα: Οι απίστευτες ιστορίες των Πρώτων Κυριών, τα love story και το κοινό τους παρελθόν

19435437

Ρι Σολ Γιου: Έσπασε τα πρωτόκολλα, έλαβε τίτλο και αγαπά τον οίκο Dior - Κιμ Γιουνγκ-σουκ: Ζήτησε το χέρι του αγαπημένου της, που την ερωτεύτηκε μετά από ρίψη δακρυγόνου

Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έδωσαν τα χέρια και αφήνουν πίσω τον διχασμό της χερσονήσου, ωστόσο την προσοχή πλέον του διεθνούς βλέμματος διεκδικούν και οι δύο Πρώτες Κυρίες.

Συναντήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά, ωστόσο το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο. Κρατήθηκαν από το χέρι και περπάτησαν πίσω από τους συζύγους τους για να οδηγηθούν στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας στον Κιμ Γιονγκ Ουν και την σύζυγό του.

Με ροζ φόρεμα λίγο κάτω από το γόνατο και ζακέτα στο ίδιο χρώμα η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Γιου,  θύμιζε τη θρυλική Τζάκι Κένετι, η οποία φορέσει ένα παρόμοιο σύνολο σε ροδακινί απόχρωση το 1962.

Αντιστοίχως, η  Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας προτίμησε και εκείνη μια συντηρητική εμφάνιση αλά Τζάκι σε δημόσια εμφάνιση της συζύγου του Τζον Κένεντι το 1967, με ένα γαλάζιο φόρεμα και με μαντό στο ίδιο χρώμα.

Εκ πρώτης όψεως οι δύο πρώτες κυρίες φαίνεται να μην έχουν κάτι κοινό. Η μία πλησιάζει τα 30 και ζει στον απομονωμένο Βορρά, ενώ η δεύτερη στα 63 της στον καπιταλιστικό Νότο.

Όμως τη Ρι Σολ Γιου και τη Κιμ Γιουνγκ Σουκ ενώνει το κοινό παρελθόν τους: πριν από το γάμο τους ήταν αμφότερες τραγουδίστριες.

Ρι Σολ Γιου: Ο επίσημος τίτλος και οι τσάντες Dior

Η Ρι, σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, κερδίζει ένα ολοένα και εξελισσόμενο πολιτικό προφίλ, συνοδεύοντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη σε σημαντικές εκδηλώσεις, τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη αυτήν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, του οποίου η σύζυγος, Peng Liyuan, είναι επίσης τραγουδίστρια.Λέγεται ότι είναι 29 χρόνων και ότι μαζί με τον Κιμ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, η Ρι ήταν ήδη μία γνωστή προσωπικότητα ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Unhasu, μία ελίτ μπάντα τα μέλη της οποίας επιλέγονται από το κράτος με βάση το ταλέντο τους, την εμφάνιση και την πίστη τους στο καθεστώς.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2009, όμως η Ρι δημοσίως παρουσιάστηκε ως σύζυγος του Κιμ το 2012, όταν εκείνος κληρονόμησε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του την προηγούμενη χρονιά.
Λίαν συντόμως η Ρι έγινε μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην απομονωμένη χώρα, εμφανιζόμενη στο πλευρό του συζύγου της στις «επισκέψεις προσανατολισμού» στη χώρα, αλλά και στις συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Λατρεύει τηη μόδα και ντύνεται από οίκους πολυτελείας. Κατά το παρελθόν εθέαθη να κρατά τσάντα που όλα έδειχναν ότι ήταν του οίκου Christian Dior.

Η δημόσια παρουσία της έσπασε το «πρωτόκολλο» της Βόρειας Κορέας, όπου οι σύζυγοι των προηγούμενων δύο ηγετών -του πατέρα και του παππού του Κιμ- έκαναν σπανίως δημόσιες εμφανίσης, ενώ οι λεπτομέρειες για τις ζωές τους ήταν ως επί το πλείστον επτασφράγιστο μυστικό.Πριν από μερικές ημέρες η Ρι Σολ Γιου χαρακτηρίστηκε ως «η σεβαστή πρώτη κυρία» από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια που ο τίτλος αυτός χρησιμοποιείται μέσα στη βαθιά πατριαρχική χώρα.

Την ίδα ώρα η πρώτη σόλο δημόσια εμφάνισή της έκανε τους αναλυτές να εκφράσουν την εκτίμηση ότι αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες να δοθεί μια εικόνα της Βόρειας Κορέας ως ενός "κανονικού κράτους" ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής και της αναμενόμενης πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανατρεπτική Κιμ Γιουνγκ - σουκ που έκανε πρόταση γάμου στον άντρα της

Η «ομόλογός» της Κιμ Γιουνγκ-σουκ, σύζυγος του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν ήταν επίσης τραγουδίστρια.

Στο κορεατικό αλφάβητο το όνομα της Κιμ  γράφεται με τον ίδιο τρόπο, όπως αυτό της γιαγιάς τους Κιμ Γιονγκ Ουν, Kim Jong Suk.

Η 63χρονη σήμερα Κιμ υπήρξε μέλος της δημοτικής χορωδίας της Σεούλ προτού λίγο μετά τον γάμο της ασχοληθεί με τα οικιακά και αποκτήσει δύο παιδιά.

Ενώ ο Μουν ανερχόταν στην κλίμακα της πολιτικής ιεραρχίας, η Κιμ κέρδιζε την εκτίμηση της κοινής γνώμης χάρη στην ανοιχτόκαρδη και εξωστρεφή προσωπικότητά της, σε αντίθεση με τον σύζυγό της που που συχνά τον περιγράφουν ως υπερβολικά ήσυχο και άχρωμο.Πρώτη φορά έδειξε τις φωνητικές της ικανότητες σε δημόσιες εκδηλώσεις. Πέρυσι, στην επίσκεψη της στις Φιλιππίνες, ερμήνευσε τον «Χορό του ιππότη», ένα δημοφιλές τραγούδι του σταρ της κορεατικής ποπ, Psy που έγινε ευρύτερα γνωστός με το «Gangman Style». Μάλιστα το εν λόγω τραγούδι περιλαμβάνεται και στον ομώνυμο δίσκο.

Μια συμπεριφορά πολύ διαφορετική από εκείνη της πλειονότητας των Πρώτων Κυρίων που παραμένουν σιωπηλές και στη σκιά των συζύγων τους.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο στη Σεούλ, όπου η Κιμ σπούδαζε κλασικό τραγούδι και ο Μουν, φοιτητής νομικής, ήταν φιλοδημοκρατικός και αγωνιζόταν ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Την ερωτεύτηκε, όταν εκείνη τον φρόντισε τη στιγμή που έχασε τια αισθήσεις του μετά από ρίψη δακρυγόνου. Η ανατρεπτική -όπως φάνηκε- Κιμ, ήταν όμως εκείνη που έκανε κάτι πρωτοποριακό για την εποχή και για τη χώρα: Ζήτησε το χέρι του αγαπημένου της, αψηφώντας μάλιστα τους γονείς της που δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον Μουν, γιο προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

zz

Άκουσα τον Τραμπ ν πριν από αυτών οι άλλοι πρόεδροι των ΗΠΑ , μίλησε έτσι λες και κάποιος του εγγυήθηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πιαστεί κορόιδο και θα του πει ότι θέλεις φίλε Τραμπ , δεν είναι έτσι τα πράγματα , καταρχάς ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε συνάντηση όταν αυτός το θεώρησε ώριμο το κλίμα , δηλαδή έκανε όλες της δοκιμές της βρήκαν τελιες και μετά είπε το ΟΚ , δεν πρόκειται να καταστρέψει ούτε ένα πύραυλο , ούτε μια πυρηνική βόμβα , θα μιλήσει με τον Τραμπ από θέση ισχύος ο Κιμ Γιονγκ Ουν , και όχι από θέση ηττημένου , αυτό θέλει ο Τραμπ όταν λέει ότι πριν από αυτόν έπρεπε να το λύσουν οι άλλοι , λες και οι άλλοι ήταν κορόιδα και δεν είχαν αεροπλανοφόρα , πυρηνικά , αεροσκάφη και αλλά καταστροφικά μέσα , για αυτό λέω ναι μεν μπορεί να βρεθεί λύση αλλά όχι όπως αρέσει στις ΗΠΑ ,Ιαπωνία ,Νότιο Κορέα , λύση ναι αλλά επί όρους , εκεί Από Ανατολή είναι , δεν είναι Αραβία με Σαντάμ Χουσεΐν και Μουαμαρ Καντάφι να τους κοροϊδεύουν .

Χρονάκια 8 στον Οίκο τον Λευκό

Aαα ρε τρίποδε Δονάλτιε... πόσο τεράστιος είσαι!

Η σεβαστή Πρώτη Κυρία

Η Ρι Σολ Γιου είναι πανέμορφη.

νηρέας

Ας ενωθούν αδέλφια είναι , Ο κομμουνισμός τελείωσε .

BasT

Γιατί βρε παιδιά, ο Κιμ συνοδεύεται συνέχεια από σερβιτόρους με μπλοκάκια στα χέρια, ντυμένους ακόμα και με στολή στρατηγού;;;;; Ή, έχει Αλτσχάιμερ ο άνθρωπος και ξεχνάει αμέσως ΤΙ λέει και έχει πει να τα γράφουνε οι σερβιτόροι, να του τα λένε μετά;;;

Νικος

Κιμ ετοιμάσου , Σε βλέπω να έχεις κατάληξη Σαντάμ, Καντάφι

@

...την στιγμή που η αδελφή του Κιμ εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες ο αδελφός της είχε γίνει αποδεκτός από τους ηγετες των ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσσιας! Δεν τον κουνάει τίποτα γιατί είναι ο μόνος που θα μπορέσει να φέρει την Β. Κορεα στον νέο προσανατολισμο της. Πριν πολλά χρόνια πρόεδρος της Ν. Κορεας, όταν ρωτήθηκε αν η χώρα του θα ακολουθήσει τον δρόμο της γερμανιας σε υποτιθέμενη ένωση, είχε απαντήσει ότι όταν κάτι τέτοιο συμφωνηθεί, τα δυο κράτη θα συνυπάρξουν για τουλάχιστον μια εικοσιπενταετία μέχρι να συγχρονιστούν οι κοινωνίες τους! Αλλιώς, είχε πει, η Ν. Κορεα θα καταστραφεί οικονομικά και Β. Κορεα κοινωνικά!!! το σχεδιο υπήρχε εδώ και δεκαετίες και ο Κιμ είναι αυτός που το εφαρμόζει

@

Ισα-ισα! Τωρα που αρχισε να παιζει μπαλα, δεν τον κουναει τιποτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sri_ar

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επιθέσεις 10 ημέρες πριν - 13 συλλήψεις από την αστυνομία - Ανάμεσα στους νεκρούς Αμερικανοί, Βρετανοί, Ινδοί, Δανοί και Τούρκοι - Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και κοντά στο αεροδρόμιο

Skopia_Ypopsifioi

Με καταμετρημένο το 99,69% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84% (323.333 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα 42,24% (318.811 ψήφους) – Για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, ειδάλλως θα ακυρωθούν

1
sri_lanka_art

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο –Έχουν ήδη γίνει οκτώ συλλήψεις -Ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων είναι και δύο Τούρκοι, ένας Κινέζος και ένας Ολλανδός

9