Ο ακροδεξιός Βίλντερς «έβαψε» με αίμα τα χέρια της Μέρκελ

Ο ακροδεξιός Βίλντερς «έβαψε» με αίμα τα χέρια της Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος δέχεται «καταιγιστικά πυρά» για την πολιτική των ανοικτών θυρών για το προσφυγικό 

Ο ακροδεξιός Βίλντερς «έβαψε» με αίμα τα χέρια της Μέρκελ
Με το «αίμα των νεκρών» στο Βερολίνο βάφει τα χέρια της η Άνγκελα Μέρκελ, όπως υποστηρίζει στο λογαριασμό του στο Τwitter o ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός, Γκέερτ Bίλντερς, αποδίδοντας την ευθύνη για το μακελειό στη Γερμανίδα καγκελάριο.



Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο φόβος είναι πλέον διάχυτος στη χώρα της Μέρκελ.
Κλείσιμο

Ενδεικτικός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της "Bild": "Angst"....(Φόβος).


      
 
H προκλητική ανάρτηση στο Twitter του Βίλντερς, του ηγέτη του αντι-ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία ενέπνευσε και τον πρόεδρο του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία » στη Ρηνανία - Βεστφαλία, Μάρκους Πρέτζελ και όχι μόνο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. 

   
Η Μέρκελ δέχεται «καταιγιστικά πυρά» για την πολιτική των ανοικτών θυρών για το προσφυγικό και από τους Βαυαρούς εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Χριστιανοκοινωνιστές. Επιπλέον, είναι υπόλογη και για το χάσιμο χρόνου των γερμανικών αρχών αναφορικά με τον εντοπισμό του δράστη. 
   
Η «σιδηρά» κυρία της Γερμανίας κάθεται στην... πυρά  με τις αρχές να προσπαθούν να αποσαφηνίσουν αν πράγματι ο τζιχαντιστής μακελάρης εισήλθε στη χώρα, παραπλανώντας τους αστυνομικούς ότι είναι πρόσφυγας. 
 

Η Μέρκελ δέχεται και τα πυρά του προέδρου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος και βαυαρού πρωθυπουργού, Χορστ Ζέχοφερ, ο οποίος 14 ώρες μετά την επίθεση, ζήτησε επανεξέταση της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής. 

Για την επίθεση στο Βερολίνο συνεδριάζει η επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Χανς Γκέοργκ Μάσε, ο γενικός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ, ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος Χόλγερ Μιχν, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν και ο υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνο Αντρέας Γκάιζελ.    

«Για εφιάλτη της Μέρκελ» κάνει λόγο το περιοδικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η επίθεση του Βερολίνου συγκλονίζει τη γερμανική πολιτική.

«Η Άγκελα Μέρκελ λέει αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Όμως πρέπει να φοβάται ότι εξαιτίας του τρομοκρατικού συναγερμού οι πιθανότητές επανεκλογής της το 2017 λιγοστεύουν», υπογραμμίζει το περιοδικό. 

Κι ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται σε δεινή δέση, ο τρόμος και ο φόβος διακατέχουν τους Γερμανούς. «Φόβος», (Angst) γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο μετά την αιματηρή επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Εκκλησίας της Μνήμης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης