ΗΠΑ: Η πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ επιμένει για τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού - «Δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν σωστό»

ΗΠΑ: Η πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ επιμένει για τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού - «Δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν σωστό»

Η Κρίστι Νόουμ εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να θανατώσει τον σκύλο που είχε επί 20 χρόνια

nooum
Αμετακίνητη ότι η απόφασή της να σκοτώσει με πυροβολισμό τον σκύλο που είχε για 20 χρόνια ήταν η σωστή εμφανίστηκε η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας και πιθανή αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Κρίστι Νόουμ, σε ανάρτησή της στο Facebook το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ίδια οι νόμοι της πολιτείας της Νότιας Ντακότα «αναφέρουν ότι σκυλιά που επιτίθενται σε κοπάδια μπορούν να σκοτωθούν. Δεδομένου ότι ο Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους τους οποίους δάγκωσε, αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα».

«Ασχετώς του αν πρόκειται για το ράντσο μου ή για την πολιτική, ποτέ δεν έχω μεταθέσει τις ευθύνες μου σε κάποιον άλλο. Ακόμα και αν αυτές είναι δύσκολες ή επίπονες. Υπακούω στον νόμο και έχω υπάρξει υπεύθυνη γονέας, ιδιοκτήτης σκύλου και γείτονας. Όπως εξήγησα και στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο. Αλλά συχνά η εύκολη λύση δεν είναι και η σωστή» προσθέτει η Νόουμ.

I can understand why some people are upset about a 20 year old story of Cricket, one of the working dogs at our ranch,...

Posted by Kristi Noem on Sunday, April 28, 2024
Κλείσιμο


Η ανάρτηση της Νόουμ

«Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι αναστατώθηκαν με μια ιστορία 20 ετών για τον Κρίκετ, έναν από τους σκύλους εργασίας στο ράντσο μας, στο επερχόμενο βιβλίο μου (No Going Back). Το βιβλίο είναι γεμάτο με πολλές αληθινές ιστορίες της ζωής μου, καλές και κακές μέρες, προκλήσεις, επώδυνες αποφάσεις και μαθήματα που πήρα.

Αυτό που έμαθα από τα χρόνια της θητείας μου σε δημόσια αξιώματα, ιδίως κατά την θητεία μου ως κυβερνήτησης της Νότιας Ντακότα την εποχή του COVID, είναι ότι οι άνθρωποι αναζητούν ηγέτες που είναι αυθεντικοί, πρόθυμοι να μάθουν από το παρελθόν και δεν αποφεύγουν τις δύσκολες προκλήσεις. Ελπίζω ότι όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο θα κατανοήσει ότι προσπαθώ πάντα να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις που μπορώ για τους ανθρώπους στη ζωή μου.

Ο νόμος της Νότιας Ντακότα ορίζει ότι τα σκυλιά που επιτίθενται και σκοτώνουν ζώα μπορούν να θανατωθούν. Δεδομένου ότι ο Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους δαγκώνοντάς τους, αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα.

Είτε διευθύνω το ράντσο είτε ασχολούμαι με την πολιτική, ποτέ δεν έχω μεταβιβάσει τις ευθύνες μου σε κάποιον άλλον για να τις χειριστεί. Ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο και επώδυνο. Ακολούθησα το νόμο και ήμουν υπεύθυνος γονέας, ιδιοκτήτης σκύλου και γείτονας. Όπως εξηγώ στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο. Αλλά συχνά ο εύκολος τρόπος δεν είναι ο σωστός».

Τι προηγήθηκε 

Σε αποσπάσματα που εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας περιγράφει τη θανάτωση ενός «ανεπίδεκτου εκπαίδευσης» και «επικίνδυνου» σκύλου, ενώ αναφέρει επίσης ότι πυροβόλησε και σκότωσε μια κατσίκα.

Η Κρίστι Νόουμ εξιστορεί ότι ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες που ανήκαν σε άλλη οικογένεια, συμπεριφερόμενος σαν «εκπαιδευμένος δολοφόνος» και ότι ήταν «επικίνδυνος για οποιονδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του». «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τον θανατώσω», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα αποσπάσματα του βιβλίου της Νόουμ, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) χαρακτήρισε «αποτρόπαια» την εκτέλεση ζώων. «Εάν θέλετε εκλεγμένους αξιωματούχους που δεν καυχιούνται ότι σκότωσαν κατοικίδιά τους με βάναυσο τρόπο... ψηφίστε Δημοκρατικούς», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας υπεραμύνθηκε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τη «δύσκολη» απόφαση που έλαβε. «Αγαπάμε τα ζώα, αλλά δύσκολες αποφάσεις σαν κι αυτήν λαμβάνονται συχνά σε μια φάρμα. Δυστυχώς, πριν από λίγες εβδομάδες χρειάστηκε να κάνουμε ευθανασία σε τρία άλογα που είχαμε στην οικογένειά μας για 25 χρόνια».

Η Κολίν Ο’Μπράιαν, διευθύντρια της φιλοζωικής οργάνωσης PETA, αποδοκίμασε έντονα την επιλογή της Κρίστι Νόουμ να σκοτώσει τον σκύλο. Ειδικότερα, επέκρινε τη Νόουμ που άφησε «ένα απείθαρχο κουτάβι να κυνηγήσει κότες και στη συνέχεια το τιμώρησε αποφασίζοντας να του τινάξει τα μυαλά στον αέρα, αντί να προσπαθήσει να το εκπαιδεύσει ή να του βρει έναν πιο υπεύθυνο κηδεμόνα που θα του προσέφερε ένα κατάλληλο σπίτι».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor η Χρύσα Χατζηγεωργίου, ο πρώτος μονομάχος της εβδομάδας - Δείτε βίντεο

Φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις; - Δείτε βίντεο

Φωτιά στη μάχη του τίτλου - Πρώτη η ΑΕΚ, σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χαμένος ο ΠΑΟ - Δείτε τα 11 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης