Νέο σοκ: Η Shell «κόβει» το 25% των θέσεων εργασίας στις εξορύξεις του Μεξικού

Νέο σοκ: Η Shell «κόβει» το 25% των θέσεων εργασίας στις εξορύξεις του Μεξικού

«Οι ενέργειες αυτές γίνονται για να διατηρηθεί η εταιρεία σε άρτια οικονομική κατάσταση και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shell

Νέο σοκ: Η Shell «κόβει» το 25% των θέσεων εργασίας στις εξορύξεις του Μεξικού
Η ραγδαία μείωση στην τιμή του πετρελαίου έχει οδηγήσει τις μεγάλες και όχι μόνο εταιρείες σε πρωτοφανή κρίση. Ο κολοσσός της Shell έχει προχωρήσει ήδη σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για «μερική κατάρρευση» της αγοράς πετρελαίου τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το νέο σοκ έρχεται από το παράρτημα της Shell στο Μεξικό, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα περικοπεί το 25% των θέσεων εργασίας στη μεγάλη εξόρυξη στον Κόλπο του Μεξικού.

Όπως ειπώθηκε, η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την πολιτική της εταιρείας να μειώσει κατά τουλάχιστον 2.200 θέσεις εργασίας το προσωπικό της έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς ο τζίρος της μειώθηκε αρκετά δισ. δολάρια λόγω της κάθετης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου και της κρίσης που έχει δημιουργηθεί.

«Οι ενέργειες αυτές γίνονται για να διατηρηθεί η εταιρεία σε άρτια οικονομική κατάσταση και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shell. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης