ΗΠΑ: Το γκρουπ Fiat Chrysler κατηγορείται για ψευδείς αριθμούς πωλήσεων αυτοκινήτων

ΗΠΑ: Το γκρουπ Fiat Chrysler κατηγορείται για ψευδείς αριθμούς πωλήσεων αυτοκινήτων

Ένα νέο σκάνδαλο με φόντο την αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμερική, με το γκρουπ Fiat Chrysler να βρίσκεται απέναντι σε κατηγορίες ότι δίνει λάθος αριθμούς για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων τους

ΗΠΑ: Το γκρουπ Fiat Chrysler κατηγορείται για ψευδείς αριθμούς πωλήσεων αυτοκινήτων
Τα «σκάνδαλα» (εντός ή και εκτός εισαγωγικών) της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αγορά των ΗΠΑ διαδέχονται το ένα το άλλο. Έτσι μετά την ιστορία της VW με τους πειραγμένους diesel κινητήρες, ξεκίνησε από χθές ένα νέο επεισόδιο με τα πειραγμένα νούμερα πωλήσεων του γκρουπ Fiat Chrysler.

H υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία ενός μεγάλου ντίλερ της εταιρίας στο Ιλινόις ότι το αμερικάνικο τμήμα της εταιρίας έδινε μπόνους αν ανακοίνωνε μεγαλύτερους αριθμούς πωλήσεων. Η μήνυση που έγινε από τον συγκεκριμένο ντίλερ αναφέρι ότι του προσφέρθηκαν 20.000 δολάρια ως αντάλλαγμα να αναφέρει ψευδώς ότι έχει πωλήσει 40 νέα αυτοκίνητα περισσότερα από αυτά που πραγματικά είχε πουλήσει. 

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ed Napleton αρνήθηκε αυτή την προσφορά, όμως λίγο αργότερα έμαθε ότι ένας από τους υπαλλήλους του είχε δεχθεί να συμμετάσχει σ' αυτή την κομπίνα, αναφέροντας ψευδείς πωλήσεις 16 αυτοκινήτων. Η μήνυση εγκαλεί το ιταλο-αμερικανικό γκρουπ ότι παρουσιάζει μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων απ' ότι είναι στην πραγματικότητα, κάτι που είναι απάτη ενώ έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δύο αντιπροσωπείες του Napleton, στο Ιλινόϊς και την Φλόριδα.

Η δικαστική διαμάχη έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ (μετά και το σκάνδαλο της VW) καθώς το γκρουπ Fiat Chrysler είχε ανακοινώσει ρεκόρ πωλήσεων στην Αμερική, με συνολικό αριθμό στις 2,2 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 7% σε σχέση με το 2014, και μάλιστα με ένα πολύ δυνατό σε πωλήσεις Δεκέμβριο. 

Η εταιρία που καυχιέται για 69 συνεχόμενους μήνες σε άνοδο στην αμερικάνικη αγορά, δηλώνει ότι θα αμυνθεί σθεναρά έναντι των αξιώσεων από τον συγκεκριμένο ντίλερ, τους ισχυρισμούς του οποίου χαρακτηρίζουν χωρίς καμία αξία ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ξεφύγει από τις συνήθεις επιχειρηματικές διαδικασίες με τους ντίλερ τους. Πάντως, και αυτό έχει σημασία, τα χρηματιστήρια είχαν άλλη άποψη, καθώς οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν κατά 8% στο Μιλάνο και 4% στη Νέα Υόρκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης