Καταδικάστηκε για φόνο, αλλά παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Πιστόριους

Καταδικάστηκε για φόνο, αλλά παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Πιστόριους

Ο δικαστής απεφάνθη πως είναι ένοχος για φόνο, αλλά ο παραολυμπιονίκης αποφεύγει και πάλι την φυλακή - Θα πληρώσει 630 ευρώ περίπου εγγύηση και θα επιστρέψει στο σπίτι του θείου του, από το οποίο θα μπορεί να βγαίνει 7-12 το πρωί

Καταδικάστηκε για φόνο, αλλά παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Πιστόριους
«Γλυτώνει» και πάλι την φυλακή ο Όσκαρ Πιστόριους, καθώς παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αναίρεσε την πρωτόδικη απόφαση που τον είχε κρίνει ένοχο για φόνο εξ' αμελείας, μετατρέποντάς την σε «ενοχή για φόνο», εν τούτοις ο παραολυμπιονίκης αθλητής δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει στη φυλακή για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Η υπεράσπιση του αθλητή υποστήριξε πως δεν χρειάζεται να επιστρέψει στη φυλακή (όπου έμεινε οκτώ μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση), αλλά να παραμείνει ως έχει, σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του θείου του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Ο εισαγγελέας δεν προέβαλε αντίρρηση στην πρόταση αυτή, ζήτησε όμως να του αφαιρεθεί το προνόμιο που έχει να βγαίνει από το σπίτι μεταξύ των ωρών 07:00 και 12:00 το πρωί.

Ο δικαστής, διαμόρφωσε κάπως τις δύο προτάσεις, υποστηρίζοντας πως ο Πιστόριους θα μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι, υπό αυστηρότερους όμως περιορισμούς: Δεν μπορεί να απομακρύνεται σε ακτίνα μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων, ενώ θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και να μην αιτηθεί για νέο. Θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά συνεχώς και για όποια πρόθεσή του να βγει από το σπίτι θα πρέπει να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο αστυνομικό του, του οποίου το τηλέφωνο μάλιστα ο δικαστής ανέγνωσε κανονικά κατά την απαγγελία της απόφασης, ενώ η δίκη μεταδιδόταν απευθείας όχι μόνο στην Νότια Αφρική, αλλά και σε πολλές χώρες παγκοσμίως!

Καθώς μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως ο Πιστόριους δεν έχει πια χρήματα και δεν μπορεί να πληρώσει το ένα εκατ. ραντ όπου είχε οριστεί η εγγύηση για να βγει από την φυλακή την προηγούμενη φορά, ο δικαστής όρισε το νέο ποσό στα 10.000 ραντ, δηλαδή περίπου 630 ευρώ.

Ο Πιστόριους, μέσω του δικηγόρου του, ενημέρωσε πως θα καταθέσει έφεση και θα ζητήσει η υπόθεσή του να εκδικαστεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο, που είναι το ανώτατο της χώρας.
Κλείσιμο

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί στις 18 Απριλίου 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης