Προειδοποίηση Άσαντ για πιθανή καταστροφή όλης της Μέσης Ανατολής

Προειδοποίηση Άσαντ για πιθανή καταστροφή όλης της Μέσης Ανατολής

Ρωσία, Συρία, Ιράν και Ιράκ θα νικήσουν τους τζιχαντιστές είπε ο πρόεδρος της Συρίας σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση - «Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές» υποστήριξε και εκτίμησε ότι σε περίπτωση αποτυχίας «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής»

Προειδοποίηση Άσαντ για πιθανή καταστροφή όλης της Μέσης Ανατολής
Η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής, σημείωσε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και υπογράμμισε πως ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών βοήθησε μόνο να επεκταθεί η τρομοκρατία.

Ο Άσαντ, σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση που μεταδόθηκε σήμερα, δήλωσε πως αν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.

«Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές», είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής».

Μάλιστα, σημείωσε πως η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και νέων στρατολογήσεων.

Τέλος, ο Άσαντ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως δεν είναι δουλειά των εξωτερικών δυνάμεων να αποφασίσουν τη μοίρα της Συρίας. «Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας», δήλωσε στη συνέντευξή του, σύμφωνα με ανάρτηση της συριακής προεδρίας στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης