Σίδνεϊ: Ο δράστης ανάγκασε τους ομήρους να γυρίσουν βίντεο με τα παράλογα αιτήματά του!

Σίδνεϊ: Ο δράστης ανάγκασε τους ομήρους να γυρίσουν βίντεο με τα παράλογα αιτήματά του!

Με τρεμάμενες φωνές, γυναίκες όμηροι του Ιρανού αυτόκλητου σείχη, μιλούνστην κάμερα, επαναλαμβάνοντας τα παράξενα αιτήματα του απαγωγέα τους

Σίδνεϊ: Ο δράστης ανάγκασε τους ομήρους να γυρίσουν βίντεο με τα παράλογα αιτήματά του!
Με τρεμάμενες φωνές, γυναίκες όμηροι του Ιρανού πολιτικού πρόσφυγα και αυτόκλητου σείχη, Μαν Χαρόν Μονίς, μιλούν τρομοκρατημένες μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας τα παράξενα αιτήματα του απαγωγέα τους.

Κι όμως, όπως φαίνεται κι από το παρακάτω βίντεο που είδε σήμερα το «φως» της δημοσιότητας, ο δράστης ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπειτα από επιχείρηση που έγινε στο καφέ με τους ομήρους στο κέντρο του Σίδνεϊ, ανάγκασε τουλάχιστον τέσσερις από τους αιχμαλώτους του να γυρίσουν σύντομα βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, μέσα από την καφετέρια, κατά τη διάρκεια της 16ωρης ομηρίας.

Στη συνέχεια ο απαγωγέας ανάρτησε τα βίντεο στο YouTube, το οποίο, ωστόσο, έσπευσε να τα «κατεβάσει». Όμως, μέσα σε λίγες ώρες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου μέσα από τα social media.

Στο παρακάτω υλικό απεικονίζεται ο δράστης να στέκεται πίσω από τους ομήρους, κρατώντας τη σημαία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χιζμπ ουτ-Ταχρίρ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την πίστη του στο Ισλάμ.

Οι όμηροι εκφράζουν στα βίντεο την επιθυμία του Μαν Χαρόν Μονίς να του παραδώσουν οι αρχές στην καφετέρια μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Κλείσιμο



Ο αυτόκλητος σείχης, μιλώντας μέσα από τους φοβισμένους ομήρους, ζητά ακόμη από τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν την ομηρία ως επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστραλία, αλλά να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ!



Σημειώνεται πως η πολιτική οργάνωση Χιζμπ ουτ-Ταχρίρ, την σημαία της οποίας είχε κατά την ομηρία ο δράστης, δρα σε Μεγάλη Βρετανία, Κεντρική Ασία και Αυστραλία, είναι διεθνής πανισλαμική ομάδα που ιδρύθηκε το 1953 στην Ιερουσαλήμ και στόχος της είναι η ένωση όλων των μουσουλμανικών χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης