Μετά τους βομβιστές αυτοκτονίας «τρελά» αυτοκίνητα εναντίον Ισραηλινών

Μετά τους βομβιστές αυτοκτονίας «τρελά» αυτοκίνητα εναντίον Ισραηλινών

Νέα μέθοδος των τρομοκρατών για να σκορπούν το θάνατο - Η ισλαμιστική οργάνωση χαιρετίζει την επίθεση που στοίχιζε τη ζωή ενός ανθρώπου και τραυμάτισε τουλάχιστον 14

Μετά τους βομβιστές αυτοκτονίας «τρελά» αυτοκίνητα εναντίον Ισραηλινών
Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση οδηγού που παρέσυρε το αυτοκίνητό του σε πεζούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός Τύπος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post ο άνδρας είναι μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και λέγεται Ιμπραήμ αλ-Ακάρι.

Ο 38χρονος Παλαιστίνιος που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ήταν παλιός γνώριμος των ισραηλινών αρχών καθώς ήταν γνωστή η δράση του στη Χαμάς.
Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας ένας από τους αδελφούς του ήταν ανάμεσα στους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ.



Την ίδια ώρα, ο δράστης της σημερινής επίθεσης είχε γράψει στο προφίλ του στο Facebook εγκωμιαστικά σχόλια για την τρομοκρατική επίθεση από την οποία έχασε τη ζωή του ένας ραβίνος την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, η Χαμάς μετά το περιστατικό που συγκλόνισε την ανατολική Ιερουσαλήμ χαιρέτισε την επίθεση διαβεβαιώνοντας πως ο δράστης ήταν μέλος της και τονίζοντας πως απλώς επρόκειτο για τη φυσική απάντηση στα εγκλήματα των Ισραηλινών», ενώ έπειτα από τα τελευταία περιστατικά διαπιστώνει κανείς πως η οργάνωση έχει ξεχάσει για λίγο τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς επιλέγοντας αυτές με τα αυτοκίνητα που παρασύρουν στο θάνατο πεζούς.



Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Χαμάς χαιρετίζει τον ήρωα μάρτυρά της, καθώς και τους ήρωες μάρτυρες Αμπντελραχμάν Σαλόντι και Μουάταζ Χιτζάζι».
Μάλιστα, η οργάνωση κάλεσε μέσω του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα, και άλλους Παλαιστινίους να εξαπολύσουν ανάλογες επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης