Οταν ο Αλέν Ζιπέ έκανε σκόνη τον Νικολά Σαρκοζί

Οταν ο Αλέν Ζιπέ έκανε σκόνη τον Νικολά Σαρκοζί

Η επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας δεν θα είναι ομαλή καθώς οι Γάλλοι δεν τον εμπιστεύονται

Οταν ο Αλέν Ζιπέ έκανε σκόνη τον Νικολά Σαρκοζί
Σκόνη έκανε τον Νικολά Σαρκοζί ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία «Ipsos» για λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού «Le Point».

Εννέα ολόκληρες μονάδες υποχώρησε η δημοτικότητα του Σαρκοζί τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να πείσει τους Γάλλους ότι θα είναι ο καλύτερος αντίπαλος του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2017. 

Η επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας δεν θα είναι ομαλή, όπως υπογραμμίζει ο γαλλικός Τύπος με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κόλπους του κόμματός του και γενικότερα στους Γάλλους.

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει πείσει το 31% των ερωτηθέντων, η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν το 34%, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν το 36% και ο Αλέν Ζιπέ, ο μεγάλος νικητής της δημοσκόπησης, το 54% των ερωτηθέντων.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είναι αποδεκτός μόνο από το 16% των Γάλλων , σύμφωνα με την δημοσκόπηση που ανακατεύει γερά την πολιτική «τράπουλα». 
Κλείσιμο

Στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς, τα στελέχη δείχνουν σαφή προτίμηση στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και νυν δήμαρχο του Μπορντό, Αλέν Ζιπέ έναντι του Σαρκοζί ενώ οι Γάλλοι συντηρητικοί επιλέγουν ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν έναντι του Σαρκοζί.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το Σαββατοκύριακο, ο νυν πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς είχε μυστική συνάντηση με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. 

Και, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», o πρώην Δον Ζουάν του ΔΝΤ δεν είναι πλέον για τον Βαλς αλλά και για το Σοσιαλιστικό Κόμμα persona non grata...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης