Βρετανία: Οι «Τζέιμς Μποντ» να αποφεύγουν τις... Άννα Τσάπμαν

Βρετανία: Οι «Τζέιμς Μποντ» να αποφεύγουν τις... Άννα Τσάπμαν

Οδηγία για τους κατασκόπους της MI5 να μην παρασύρονται από τις όμορφες γυναίκες που τους πλησιάζουν

Βρετανία: Οι «Τζέιμς Μποντ» να αποφεύγουν τις... Άννα Τσάπμαν
Γοητευτικές γυναίκες, καλλίγραμμες, τετραπέρατες και... Ρωσίδες πράκτορες. Αυτές καλούνται να προσέχουν οι αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI5), έπειτα από προειδοποίηση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Την ώρα που η κρίση στην Ουκρανία δε δείχνει να ηρεμεί, οι Βρετανοί αξιωματούχοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όταν τους πλησιάζουν καλλίπυγες νεαρές προσκαλώντας τους σε ερωτική επαφή, οι οποίες είναι πιθανό να εκτελούν χρέη πράκτορα από τη Ρωσία.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου, ένας συνεργάτης της υπηρεσίας ασφαλείας, αποκάλυψε με ποιο τρόπο μία γυναίκα επιχείρησε να τον παγιδεύσει κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τον πλησίασε στο μπαρ μία γυναίκα με εμφάνιση μοντέλου, ξεκίνησε να του μιλάει και να του λέει ότι το αγαπημένο της μέρος στη Μεγάλη Βρετανία είναι το Μπαθ, τόπος καταγωγής του άνδρα.

«Μου είπε ότι θα ήθελε να επισκεφθεί την περιοχή, ήταν πολύ φιλική και με άγγιζε. Ένιωσα κολακευμένος. Νόμιζα ότι ήταν σύμπτωση, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι με παραπλανούσε και έφυγα. Γιατί μία όμορφη γυναίκα να δείχνει ενδιαφέρον σε έναν καραφλό, υπέρβαρο, μεσήλικα άνδρα όπως εγώ;», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Η υπόθεση, βέβαια, θυμίζει την ιστορία της 32χρονης κατασκόπου από τη Ρωσία, Άννα Τσάπμαν, η οποία συνελήφθη με άλλους δέκα πράκτορες της στις ΗΠΑ το 2010, από όπου απελάθηκε.

Προ ετών, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα των Εκατερίνα Γερασίμοβα και Κάτια Ζατουλιβέτερ, παρότι υποστήριξαν ότι δεν είναι κατάσκοποι της Ρωσίας.

Ο πρώτην πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μέγιερ, που υπηρέτησε και στη Μόσχα, αποκάλυψε ότι αρκετοί πράκτορες επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν ερωτικά, αλλά όπως είπε: «Απέρριψα προτάσεις από ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης