Οι επικεφαλής του FBI και της «KGB» αποφασίζουν για την τύχη του Σνόουντεν

Οι επικεφαλής του FBI και της «KGB» αποφασίζουν για την τύχη του Σνόουντεν

Πούτιν και Ομπάμα συμφώνησαν να βρουν λύση για τον Σνόουντεν - «Άσυλο στη Ρωσία, μόνο όταν σταματήσει τις αποκαλύψεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Οι επικεφαλής του FBI και της «KGB» αποφασίζουν για την τύχη του Σνόουντεν
Πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται σε χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας, αναλαμβάνουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν μπορεί να λάβει άσυλο στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα σταματήσει να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου Νικολάι Πάτρουσεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα ανέθεσαν στους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) αντίστοιχα να διευθετήσουν την υπόθεση του πρώην τεχνικού συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι δύο επικεφαλής θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να βρουν λύσεις, είπε σχετικά ο κ. Πάτρουσεφ.

Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δεσμευθεί ότι η Ρωσία δεν θα προχωρήσει στην έκδοση του Σνόουντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως οργιάζουν οι φήμες στη Ρωσία ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολα Μαδούρο μπορεί να έχει φυγαδεύσει τον Αμερικανό πρώην κατάσκοπο στη Λατινική Αμερική.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης