Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές οι εγγυήσεις που ζητήθηκαν από τη Φινλανδία προκειμένου το Ελσίνκι να προχωρήσει σε σύναψη δανείου με την Αθήνα το 2012.
Είχε προηγηθεί απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου με την οποία το κείμενο χαρακτηρίζεται «δημόσιο έγγραφο» και άρα η κυβέρνηση οφείλει να το δώσει στη δημοσιότητα.
Το αίτημα είχαν υποβάλλει φιλανδικά μέσα ενημέρωσης και βουλευτές του λαϊκιστικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Αληθινών Φιλανδών
Η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα για την φιλανδική κυβέρνηση, η οποία προσπαθούσε να διατηρήσει κρυφό ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας που έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας.
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία πήρε αποστάσεις από τις υπόλοιπες χώρες, ζητώντας εγγυήσεις από τις χώρες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες προκειμένου να τους χορηγήσει δάνεια. Η συμφωνία με την Ελλάδα αποτέλεσε το πρότυπο για μια άλλη συμφωνία, που υπογράφηκε με την Ισπανία τον Ιούλιο του 2012. Καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν ζήτησε εγγυήσεις, ακόμη και εκείνες στις οποίες τα σχέδια στήριξης είχαν δεχτεί έντονες επικρίσεις.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events