Μέχρις εσχάτων ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς

Μέχρις εσχάτων ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς

Η πιο φονική ημέρα της διένεξης ήταν η Κυριακή, καθώς καταγράφηκαν οι θάνατοι 29 Παλαιστινίων - Συνολικά 76 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής - «Ξεκληρίστηκε» οικογένεια με εννέα νεκρούς από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές - Ήχησαν πάλι οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Ο Νοριέγα απελάθηκε στη Γαλλία
Μέχρις εσχάτων ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς
Σε αιματοχυσία δίχως τέλος φαίνεται πως εξελίσσεται η διένεξη του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα, που ξεκίνησε με τη δολοφονία του αρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της παλαιστιανικής οργάνωσης, την περασμένη Τετάρτη.

Η Κυριακή ήταν η πλέον αιματηρή ημέρα, καθώς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς καταγράφηκαν 29 νεκροί. Συνολικά 79 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής -76 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί-, ενώ άλλοι 660 Παλαιστίνιοι και 41 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.
Κλείσιμο

Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν ξανά αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Τελ Αβίβ, έπειτα από νέα επίθεση με ρουκέτες που πραγματοίησε η Χαμάς και την οποία αναχαίτισαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Στον αντίποδα, το μπαράζ των ισραηλινών βομβαρδισμών είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα, να σκοτωθούν 11 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, με το επώνυμο Ντάλου. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από αεροπορικό πλήγμα που κατέστρεψε τριώροφο κτίριο στη συνοικία Νάσερ, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τέσσερις γυναίκες και πέντε παιδιά.

«Ισραήλ, τι έχουν κάνει τα παιδιά και τα νεογέννητα;» με σπαραγμό ο συγγενής της οικογένειας, Χαλίλ αλ Ντάλου, όταν έμαθε για το θάνατο του ξάδελφού του. «Η σφαγή της οικογένειας Ντάλου δεν θα μείνει ατιμώρητη» προειδοποίησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, που είναι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Το απόγευμα της Κυριακής, άλλοι έξι άνδρες σκοτώθηκαν από μια σειρά ισραηλινών επιδρομών στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Το πρωί είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Το βράδυ, άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ένα αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο τη συνοικία Ταλ αλ Χάουα, στην πόλη της Γάζας. Αυτό προκάλεσε το θάνατο δύο Παλαιστινίων, διευκρίνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο τρίτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε τη νύχτα ήταν ο Χουσέιν Τζαλάλ, ένα παιδάκι έξι ετών, το οποίο έχασε τη ζωή του από ισραηλινή επιδρομή κατά του σπιτιού του στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.


Περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί είναι άμαχοι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τελ Αβίβ: Οι σειρήνες ήχησαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Την Κυριακή, οι σειρήνες ήχησαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας πανικό στην πόλη και τα περίχωρά της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, το οποίο εγκαταστάθηκε εκτάκτως, αναχαίτισε δύο ρουκέτες πάνω από το Τελ Αβίβ.

«Πυρετός» σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο των πολεμικών συγκρούσεων, η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, για να συζητήσει για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Το Σάββατο, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και εξέφρασαν την «πλήρη δυσαρέσκειά τους» για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να οδηγήσει σε μια εκεχειρία.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της «ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα» και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Παλαιστινίους για ενότητα. Η Παλαιστινιακή Αρχή ηγείται της Δυτικής Όχθης, ενώ τη Λωρίδα της Γάζας κυβερνά από το 2007 η Χαμάς.

Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου της προσωρινής αρχής που διοικεί την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης