«Ναι» σε εκεχειρία υπό προϋποθέσεις λέει ο Νετανιάχου

«Ναι» σε εκεχειρία υπό προϋποθέσεις λέει ο Νετανιάχου

Ζητά να σταματήσει και η Χαμάς τη ρίψη ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος

«Ναι» σε εκεχειρία υπό προϋποθέσεις λέει ο Νετανιάχου
«Ναι» σε εκεχειρία με τη Χαμάς φέρεται να λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα σταματήσει η ρίψη ρουκετλων στο ισραηλινό έδαφος.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε σήμερα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και συμφώνησε μαζί του ότι "μια πλήρης εκεχειρία πρέπει να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία".

Η καγκελάριος "συμφωνεί με τον (Ισραηλινό) πρωθυπουργό ότι πρέπει να καταλήξουν σε μια πλήρη κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία", σημειώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γεργκ Στράιτερ στην ανακοίνωση αυτή.
Κλείσιμο

Κατά την συνομιλία της με τον Νετανιάχου, η Μέρκελ υπογράμμισε επίσης το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και το καθήκον του να προστατεύει τον ισραηλινό πληθυσμό.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε επίσης με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, η Μέρκελ του ζήτησε να "συνεχίσει να ασκεί τον σημαντικό του ρόλο ως μεσολαβητής" με τις παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε αυτές "να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ. Πρέπει να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας", προστίθεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης