Σύνοδο του Κουαρτέτου για τη Γάζα θα προτείνει ο Λαβρόφ στην Χ. Κλίντον

Σύνοδο του Κουαρτέτου για τη Γάζα θα προτείνει ο Λαβρόφ στην Χ. Κλίντον

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την Τρίτη στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής στην Πνομ Πενχ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών και θα προτείνει την σύγκληση του Κουαρτέτου για την κατάσταση στη Γάζα

Σύνοδο του Κουαρτέτου για τη Γάζα θα προτείνει ο Λαβρόφ στην Χ. Κλίντον
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Τρίτη στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στην Πνομ Πενχ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και θα προτείνει την σύγκληση του Κουαρτέτου για την κατάσταση στη Γάζα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.

«Θα συναντήσω την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κλίντον στις 20 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να μιλήσει με την Αμερικανίδα υπουργό για την ανάγκη που υπάρχει να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σε επίπεδο υπουργών του διεθνούς Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ) και με τον Αραβικό Σύνδεσμο για να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη Γάζα.

Κλείσιμο
Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν αναχωρήσει για την Πνομ Πενχ όπου θα μετάσχει στην σύνοδο κορυφής των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Asean), σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Ρωσία καταδίκασε αυτήν την εβδομάδα τα «δυσανάλογα πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας», καλώντας ταυτοχρόνως τους Παλαιστίνιους ενόπλους να σταματήσουν τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ.

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης