Φαμπιούς και Αμπντάλα ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Φαμπιούς και Αμπντάλα ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επέμεινε «στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για μια άμεση παύση της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης και της κλιμάκωσής της»

Φαμπιούς και Αμπντάλα ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
«Ο πόλεμος δεν αποτελεί επιλογή» και «επείγει να μεσολαβήσουμε» για να εξασφαλίσουμε μια κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς από το Τελ Αβίβ.

«Ο πόλεμος δεν αποτελεί επιλογή και δεν είναι ποτέ μια λύση. Είναι επείγον να μεσολαβήσουμε. Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: επείγον και εκεχειρία», σημείωσε ο Φαμπιούς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Τελ Αβίβ κατά το πέρας σημερινής του επίσκεψης στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Παράλληλα ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας ζήτησε σήμερα να ενταθούν οι προσπάθειες για να «σταματήσει η επίθεση» του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σε συνάντηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Κλείσιμο
Ο βασιλιάς Αμπντάλα και ο κ. Μπλερ μίλησαν για τις «τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ιδιαίτερα τις συνέπειες της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς επέμεινε «στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για μια άμεση παύση της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης και της κλιμάκωσής της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ιορδανός μονάρχης σημείωσε εξάλλου ότι μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση «εμποδίζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες» και «εκπροσωπεί μια απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, επιδεινώνοντας τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα (της Γάζας)».

Σε τουλάχιστον 20, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, την πιο φονική ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης που άρχισε την Τετάρτη κατά των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην περιοχή αυτή.

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης