Πληροφορίες για εκεχειρία στη Γάζα εντός της ημέρας, αλλά...

Πληροφορίες για εκεχειρία στη Γάζα εντός της ημέρας, αλλά...

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Nετανιάχου δηλώνει έτοιμος για επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης...


Πληροφορίες για εκεχειρία στη Γάζα εντός της ημέρας, αλλά...
Σύμφωνα με δηλώσεις ενός υψηλόβαθμο Παλαιστίνιου αξιωματούχου στη Γάζα είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του "σήμερα ή αύριο". "Διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες για τη συμφωνία μιας εκεχειρίας και διευθετήσεις μπορεί να επιτευχθούν σήμερα η αύριο", τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Έτοιμος για κλιμάκωση της επιχείρησης στη Γάζα ο Νετανιάχου
Την ίδια ώρα, εντούτοις, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να "επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση" στη Λωρίδα της Γάζας."Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο", τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου. Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού διατυπώνεται μετά την αναχαίτιση και καταστροφή από την αντιπυραυλική ασπίδα "Σιδηρούς Θόλος" μιας παλαιστινιακής ρουκέτας πάνω από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Χαιρετίζει τις προσπάθειες Μόρσι για κατάπαυση του πυρός ο Ισραηλινός πρόεδρος 
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες χαιρέτισε σήμερα τις "προσπάθειες" του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι "να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός", κατηγόρησε όμως τη Χαμάς ότι έως τώρα έχει απορρίψει την πρότασή του, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

"Εκτιμούμε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Χαμάς έχει απορρίψει την πρόταση του Αιγύπτιου πρόεδρου", δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους, διαβαβαιώνοντας ότι ο στόχος της χώρας του είναι η "ειρήνη".

Έτοιμοι να συζητήσουμε για εκεχειρία, λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών 
Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας με την προϋπόθεση όμως ότι όλες οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα θα σταματήσουν τα πυρά τους.

"Η δική μας μοναδική προϋπόθεση για μια εκεχειρία, είναι ότι όλες οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Γάζα θα προβούν σε πλήρη κατάπαυση του πυρός", δήλωσε ο Λίμπερμαν πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ.

Στο Ισραήλ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, έφθασε σήμερα στο Ισραήλ για να προτείνει τη βοήθεια της Γαλλίας για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

 "Η υποστήριξή μας για το παλαιστινιακό ζήτημα δεν αμφισβητείται ενώ ταυτόχρονα, έχουμε επαφές με τους Ισραηλινούς. Είμαστε σχεδόν οι μόνοι σε αυτή τη θέση. Μιλάμε και στους μεν και στους δε, και μας αναγνωρίζουν και οι μεν και οι δε, και θέλουμε την ειρήνη", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερήσιας επισκεψής του, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τις ισραηλινές αρχές και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε το Υπουργείο Εξωτερικών.

"Η επίσκεψη αυτή , που προετοιμάστηκε κατόπιν διαβούλευσης με τους βασικούς περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας, θα αποτελέσει ευκαιρία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου..

Από την έναρξη, την Τετάρτη, της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης "Πυλώνας Άμυνας", 50 Παλαιστίνιοι--μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά--και τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 450 Παλαιστίνιοι και 18 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με παλαιστινιακές και ισραηλινές ιατρικές πηγές.

Ο Πέρες χαιρετίζει τις προσπάθειεςΜόρσι για μια κατάπαυση του πυρός
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες χαιρέτισε σήμερα τις προσπάθειες του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός, κατηγόρησε όμως τη Χαμάς ότι έως τώρα έχει απορρίψει την πρότασή του, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News: «Εκτιμούμε τις προσπάθειες του προέδρου της Αιγύπτου να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Χαμάς έχει απορρίψει την πρόταση του Αιγύπτιου πρόεδρου», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους, διαβαβαιώνοντας ότι ο στόχος της χώρας του είναι η ειρήνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης