Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει την επίθεση στη Γάζα

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει την επίθεση στη Γάζα

Ενδείξεις για εκεχειρία "βλέπει" ο Μόρσι...

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει την επίθεση στη Γάζα
Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Αιγύπτου να εξασφαλίσει μια κατάπαυση του πυρός με την οποία θα τερματιστεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών θα σχηματίσουν μια αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη υποστήριξης, προστίθεται στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου τους στο Κάιρο.
Κλείσιμο

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο ίδιος θα ηγηθεί αυτής της αντιπροσωπείας και ότι η επίσκεψη αυτή αναμένεται να γίνει τις επόμενες "μία με δύο ημέρες".

Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασαν εξάλλου την ισραηλινή "επίθεση", όπως την χαρακτηρίζουν, στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και ότι μια εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα στην σύγκρουση στη Γάζα.

"Υπάρχουν μερικές ενδείξεις για την πιθανότητα μιας κατάπαυσης του πυρός σύντομα", δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κάιρο.

Ο Μόρσι πρόσθεσε ωστόσο ότι "ακόμη δεν έχουμε στέρεες εγγυήσεις" γι'αυτό. Στο μεταξύ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Γάζα ανακοίνωσαν απόψε ότι 14 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 8 μέλη ενόπλων οργανώσεων, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης