Καταρρακωμένος ο Πετρέους και η οικογένειά του

Καταρρακωμένος ο Πετρέους και η οικογένειά του

Μία φωτογραφία με τον Πετρέους, τη γυναίκα του και την πέτρα του σκανδάλου «μιλάει» όσο χίλιες λέξεις

Καταρρακωμένος ο Πετρέους και η οικογένειά του
Ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αρχηγού της CIA εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης, "λυπάται από πολλές πλευρές για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με πρόσωπό του περιβάλλοντός του.

"Λυπάται από πολλές πλευρές, δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο τον έχει πλήξει, την οικογένειά του, και σε κάποιο βαθμό , τη χώρα, διότι κατείχε μία θέση που απαιτούσε πλήρη δέσμευση", δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν, φίλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Πετρέους.

Κλείσιμο
"Λυπάται για την απουσία ευθυκρισίας και πειθαρχίας μάλλον περισσότερο από ό,τι μπορεί να εξηγήσει με λόγια", είπε.

Σύμφωνα με τον Στιβ Μπόιλαν, ο Ντέιβιντ Πετρέους και η οικογένειά του είναι καταρρακωμένοι. Ο αμερικανός στρατηγός ενημέρωσε τη σύζυγό του Χόλι πριν γίνει γνωστή η υπόθεση. "Το να πει κανείς ότι είναι απογοητευμένη και οργισμένη είναι ευφημισμός", δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν διευκρινίζοντας ότι η σχέση του Ντέιβιντ Πετρέους με την βιογράφο του Πόλα Μπόουντγουελ ξεκίνησε δύο μήνες μετά την έλευσή του στη CIA και τελείωσε πριν από τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τον Στιβ Μπόιλαν, η χρονική σύμπτωση της παραίτησης του Ντέιβιντ Πετρέους, μόλις μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση στο Κονγκρέσο με θέμα την επίθεση στη Βεγγάζη, είναι απολύτως τυχαία.

Από ό,τι έχω καταλάβει συζητώντας μαζί του, δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τη Βεγγάζη ή οτιδήποτε τέτοιο. Είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Λευκό Οίκο, είπε.

Ο στρατηγός Πετρέους ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης (Central Command) στην οποία υπάγονται οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής αμαυρώνει τη φήμη του δημοφιλέστερου αμερικανού στρατιωτικού και ενταφιάζει τις πολιτικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου πολλοί έβλεπαν έναν ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης