Σλοβακία: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη

Σλοβακία: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Λάιτσακ, τα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στην Ευρωζώνη...

Σλοβακία: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη
Τη δική του ερμηνεία στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μέρος τους που αφορά την Ελλάδα, δίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και αντιπρόεδρος της σλοβακικής κυβέρνησης, Μίροσλαβ Λάιτσακ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Λάιτσακ, τα συμπεράσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Στα συμπεράσματα διαπιστώνεται πως πρέπει να τηρηθούν τα κριτήρια και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή, προσθέτει ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε σχέση με το μέλλον της Ευρωζώνης, τονίζει πως αυτή θα επιβιώσει, θα πρέπει όμως να αλλαχτούν οι κανόνες οι οποίοι παραβιάστηκαν συχνά στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Όπως επισημαίνει, τώρα η κατεύθυνση είναι, ενίσχυση της ολοκλήρωσης, Τραπεζική Ένωση, Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ενίσχυση της πολιτικής ολοκλήρωσης, και θα πρέπει όταν διαπιστώνεται πως παραβιάζονται οι κανόνες, τότε η χώρα που τους παραβιάζει να αποχωρεί από την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως καλή την απόφαση ένταξης της Σλοβακίας στο ευρώ, στο οποίο βέβαια τώρα υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι η χώρα του είναι μια ανοικτή οικονομία, 85% του ΑΕΠ της προέρχονται από τις εξαγωγές και ως μέλος της Ευρωζώνης έχει πλεονεκτήματα στον ανταγωνισμό.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης