Συρία: Οι αντάρτες ζητούν στρατιωτική επέμβαση "φιλικών" χωρών

Συρία: Οι αντάρτες ζητούν στρατιωτική επέμβαση "φιλικών" χωρών

Η οποία θα αναλάβει να πλήξει, με "χειρουργικά πλήγματα", βασικές εγκαταστάσεις και υποδομές του καθεστώτος.

Συρία: Οι αντάρτες ζητούν στρατιωτική επέμβαση "φιλικών" χωρών
Ο στρατηγός Μουστάφα 'Αχμεντ Αλ Σέιχ, ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ζήτησε σήμερα να επέμβει στη Συρία μια "στρατιωτική συμμαχία", χωρίς να δοθεί η έγκριση του ΟΗΕ για κάτι τέτοιο.

Κλείσιμο
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ο στρατηγός κατηγόρησε το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ ότι δεν τηρεί την κατάπαυση του πυρός, όπως κάνουν οι λιποτάκτες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Ο Σέιχ ζήτησε "να σχηματιστεί μια στρατιωτική συμμαχία των φιλικών προς το συριακό λαό χωρών, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", η οποία θα αναλάβει να πλήξει, με "χειρουργικά πλήγματα", βασικές εγκαταστάσεις και υποδομές του καθεστώτος.

"Τα στρατιωτικά συμβούλια και τα τοπικά συμβούλια στη Συρία δεσμεύονται ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια και θα διαφυλάξουν την ειρήνη και τους θεσμούς του κράτους", σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης, πρόσθεσε.
Ο στρατηγός ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να εξοπλίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, να οργανώσει ασφαλείς ζώνες στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στα ανατολικά με το Λίβανο και στα νότια με την Ιορδανία και να παράσχει κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια.

Είπε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη διεθνή κοινότητα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του συριακού λού και προειδοποίησε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι 'Αναν είναι "καταδικασμένο να αποτύχει" καθώς το συριακό καθεστώς δεν συνεργάζεται για την εφαρμογή του.

Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου, όπως προβλέπει το σχέδιο 'Αναν, όμως παραβιάζεται σε καθημερινή βάση και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 120 άμαχοι στη χώρα.

Οι πρώτοι παρατηρητές του ΟΗΕ έφτασαν την Κυριακή στη Συρία για να επιτηρήσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης