Η Συρία υπέγραψε τη συμφωνία για τους παρατηρητές του ΟΗΕ

Η Συρία υπέγραψε τη συμφωνία για τους παρατηρητές του ΟΗΕ

Η υπογραφή ήλθε αφότου ο Γ. Γ των Ηνωμένων εθνών, Μπαν Γκι Μουν  δήλωσε ότι η Δαμασκός δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά την αποχώρηση των στρατευμάτων και βαρέων όπλων από τις πόλεις

Η Συρία υπέγραψε τη συμφωνία για τους παρατηρητές του ΟΗΕ
Προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη των παρατηρητών του ΟΗΕ προς επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας υπεγράφη την Πέμπτη ανάμεσα στη Συρία και τα Ηνωμένα Έθνη, με την ελπίδα ότι η κατάπαυση του πυρός θα γίνει σεβαστή από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Η υπογραφή ήλθε αφότου ο Γ. Γ των Ηνωμένων εθνών, Μπαν Γκι Μουν  δήλωσε ότι η Δαμασκός δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως προς τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά την αποχώρηση των στρατευμάτων και βαρέων όπλων από τις πόλεις και δεν έχει δώσει ακόμα σαφείς ενδείξεις για την προσήλωσή της στην ειρήνη. Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γ.Γ του ΟΗΕ πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας να δώσει το πράσινο φως για μία αποστολή 300 παρατηρητών που θα επιβλέψουν την κατάπαυση του πυρός στη Συρία για μία αρχική περίοδο τριών μηνών.

«Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί πλήρως προς τις αρχικές υποχρεώσεις της που αφορούν τις ενέργειες και την ανάπτυξη των στρατευμάτων της ή την επιστροφή τους στα στρατόπεδά της», τονίζει στην επιστολή του ο Μπαν Κι Μουν.

Κλείσιμο
Για τον γ.γ του ΟΗΕ, μία τέτοια αποστολή θα  βοηθήσει στον τερματισμό των συγκρούσεων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης