Πράσινο φως στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για 500.000 απελάσεις μεταναστών από τη Νότια Αμερική
Αίρεται η προστασία που είχαν για ανθρωπιστικούς λόγους άνθρωποι από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα
Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει ένα πρόγραμμα της διακυβέρνησης Μπάιντεν, το οποίο επέτρεπε σε πάνω από 500.000 μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα να ζουν και να εργάζονται προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αν υπολογιστούν και προηγούμενες αποφάσεις, σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες είναι νομικά «στον αέρα» και κινδυνεύουν με απέλαση.
Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον Μάιο που το Ανώτατο Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών του Τραμπ να ανακαλέσει το προσωρινό νομικό καθεστώς των μεταναστών. Με προηγούμενη απόφασή του το Δικαστήριο είχε επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακαλέσει ένα άλλο προσωρινό πρόγραμμα που παρείχε άδειες εργασίας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τη Βενεζουέλα.
Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε με γρήγορη διαδικασία έπειτα από την έφεση του αμερικανικού Δημοσίου μετά το προσωρινό μπλόκο από δικαστή στη Βοστώνη.
Δύο φιλελεύθεροι δικαστές, η Σόνια Σοτομαγιόρ και η Κέτανι Μπράουν Τζάκσον, διαφώνησαν και εξηγούν στο σκεπτικό τους ότι «οι ζωές μισού εκατομμυρίου ανθρώπων θα αποδιοργανωθούν γύρω μας μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν για το καθεστώς τους».
Το CNN επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε κατώτερα δικαστήρια, θα επιτρέψει πάντως στην κυβέρνηση να επισπεύσει τις απελάσεις όσων είχαν προηγουμένως επωφεληθεί από το πρόγραμμα.
Η LA VIE EN ROSE συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την καθημερινή περιποίηση και προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα που υποστηρίζει την ποιότητα και την υγιή όψη των μαλλιών.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ