Στη Ρώμη το Σάββατο ο επόμενος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Από τη Βιέννη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στην Τεχεράνη εντός της εβδομάδας
Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Ρώμη, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Κάσπαρ Φέλντκαμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Ρώμη.
«Ο δεύτερος γύρος των έμμεσων συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπεται να διεξαχθεί το Σάββατο στην ιρανική πρωτεύουσα» επιβεβαίωσαν δύο διπλωματικές πηγές στη Ρώμη.
Από τη Βιέννη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στην Τεχεράνη εντός της εβδομάδας.
Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με την IAEA τη στιγμή που χρειάζονται επειγόντως διπλωματικές λύσεις, έγραψε στο Χ. Το ιρανικό πρακτορείο Irna μετέδωσε ότι η επίσκεψη του Γκρόσι στην Τεχεράνη θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.
Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δε διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1980, συνομίλησαν το περασμένο Σάββατο με τη μεσολάβηση του σουλτανάτου του Ομάν για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Οι δυτικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ, υποψιάζονται ότι το Ιράν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Η Τεχεράνη απορρίπτει τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
Πριν από τον νέο κύκλο των συνομιλιών στη Ρώμη, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί θα επισκεφθεί τη Μόσχα για να συζητήσει το θέμα των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχεράνης.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.