Γαλλία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα απαντήσει» στους δασμούς του Τραμπ, λέει το Παρίσι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να πατήσει τη σκανδάλη, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ξεκινήσει εμπορικός πόλεμος με την ΕΕ, είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση«θα απαντήσει» στους νέους δασμούς που προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές στις ΗΠΑ χάλυβα και αλουμινίου, όπως είχε κάνει και κατά την πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στον Λευκό Οίκο, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Νοέλ Μπαρό.
«Είναι κάτι που ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το 2018 και απαντήσαμε. Θα απαντήσουμε και πάλι», επισήμανε ο Μπαρό μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, όταν ρωτήθηκε για τους νέους δασμούς.
«Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εντολή να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να πατήσει τη σκανδάλη, όταν έρθει η ώρα. Τώρα έχει έρθει η ώρα. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την ΕΕ», εκτίμησε ο Μπαρό.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία