Καιρός - Αφρικανική σκόνη: «Σκόνη από τη Σαχάρα κάνει την Αθήνα πορτοκαλί» - Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τον καιρό στην Ελλάδα

Καιρός - Αφρικανική σκόνη: «Σκόνη από τη Σαχάρα κάνει την Αθήνα πορτοκαλί» - Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τον καιρό στην Ελλάδα

Την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα και την αυξημένη κίνηση στα νοσοκομεία, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, καταγράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης - Την ίδια στιγμή, το χιόνι στη νότια Φινλανδία έφτασε τα 20 εκατοστά, γράφει το CNN

Καιρός - «Σκόνη από τη Σαχάρα κάνει την Αθήνα πορτοκαλί» - Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν
athens_skoni1
Η πορτοκαλί σκόνη που έχει σκεπάσει από χθες τον αττικό ουρανό και άλλες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μεγάλων διεθνών ενημέρωσης.

H Αθήνα έγινε Σαχάρα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στα επείγοντα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας με τους πολίτες να παραπονιούνται για δύσπνοια, βήχα και πόνο στο στήθος, σχολιάζει ο ξένος Τύπος.

Την ώρα που στην Ελλάδα, αρκετοί πολίτες δυσκολεύονται να πάρουν ανάσα, στη Φινλανδία οι κάτοικοι απολαμβάνουν το χιόνι, ενώ στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι σημειώθηκαν πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

CNN

Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί, το Ελσίνκι ντύθηκε στα λευκά με τις καιρικές συνθήκες να στην Ευρώπη να αποτελούν έκπληξη, όπως μεταδίδει το CNN.

Κλείσιμο
cnn_athens


Σχολιάζοντας τα τερτίπια του καιρού, το αμερικανικό δίκτυο προβάλλει στην ιστοσελίδα του εικόνες και βίντεο που έχουν ανεβάσει αρκετοί Έλληνες στα social media με την πορτοκαλοκίτρινη ομίχλη από την Σαχάρα να έχει καλύψει περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά τους, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία. Η ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πάντως, ότι η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από σήμερα το πρωί και τις απογευματινές ώρες, θα «περιοριστεί στα ανατολικά».

H περίεργη αυτή εικόνα στη νότια Ευρώπη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ασυνήθιστα σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την βόρεια γηραιά ήπειρο. Το χιόνι που έφθασε τα 20 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές της νότιας Φινλανδίας έβαλε φρένο στις δημόσιες συγκοινωνίες, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός YLE.

Στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι υπήρξαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Αν και οι χιονοπτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες τους χειμερινούς μήνες στη σκανδιναβική χώρα, ο υπεύθυνος Τύπου της εταιρείας δημόσιων μεταφορών του Ελσίνκι HSL, Johannes Laitila, υποστήριξε στο πρακτορείο ειδήσεων YLE ότι ο καιρός είναι «ασυνήθιστος» τέτοια εποχή.

CNBC

Πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση είχε χθες το απόγευμα ο oυρανός στην Αθήνα και τη νότια Ελλάδα, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC και προσθέτει ότι οι ισχυροί άνεμοι μετέφεραν στη Μεσόγειο σκόνη από τη Σαχάρα.

cnbc_kairos


Οι ισχυροί άνεμοι παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν επίσης την έντονη ανησυχία των αρχών για δασικές πυρκαγιές, προσθέτει το σχετικό άρθρο.

Bild

Η σκόνη από τη Σαχάρα στέλνει τους Έλληνες στα νοσοκομεία, γράφει στον τίτλο της η γερμανική εφημερίδα Bild προσθέτοντας ότι οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

bild_kairos


«Για κάποιους είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα της φύσης, για άλλους όμως έχει σοβαρότατες συνέπειες. Η Αθήνα ήταν χθες σκεπασμένη από την αφρικανική σκόνη με τα αποτέλεσμα τα επείγοντα στα νοσοκομεία να είναι γεμάτα. Η ιατρική κοινότητα προειδοποίησε τους κατοίκους της Κρήτης και της Καλαμάτας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στις περιοχές αυτές, ο αριθμός των πολιτών που πήγαν στα νοσοκομεία αναφέροντας δύσπνοια, βήχα και πόνο στο στήθος ήταν πολύ περισσότεροι απ' ότι συνήθως», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, οι Έλληνες ειδικοί είχαν ήδη συμβουλεύσει τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και ειδικότερα με αλλεργίες να αποφεύγουν τους εξωτερικούς χώρους. Κι αυτό γιατί η σκόνη από τη Σαχάρα εμπεριέχει μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν προβλήματα του αναπνευστικού. Η αφρικανική σκόνη ενοχοποιείται επίσης για καρδιαγγειακά νοσήματα, σχολιάζει η η εφημερίδα.

Le Figaro

Ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα σκεπάζει την Αθήνα και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, αναφέρει στον τίτλο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

figaro_kairos


Aυτό που συμβαίνει είναι «ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά των τελευταίων έξι ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής μετεωρολογικής έρευνας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό συγκέντρωσης σκόνης και άμμου που μεταφέρθηκε από τη Σαχάρα από τις 21 και 22 Μαρτίου του 2018 όταν πυκνά σύννεφα σκέπασαν κυρίως την Κρήτη», αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας.

Δείτε βίντεο: Καιρός - «Σκόνη από τη Σαχάρα κάνει την Αθήνα πορτοκαλί» - Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τον καιρό στην Ελλάδα
Καιρός - «Σκόνη από τη Σαχάρα κάνει την Αθήνα πορτοκαλί» - Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν


Ειδήσεις σήμερα:

Η ΕΛΑΣ έβγαλε... καμήλες στο κέντρο Αθήνας που έγινε πορτοκαλί από τη σκόνη - Δείτε την ανάρτηση

Μπέος για Κωνσταντοπούλου: Έχω μάθει να την πέφτω στις γυναίκες, όχι να μου την πέφτουν


Η Νέα Αριστερά εκθέτει τον Κασσελάκη: Δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία ενώ τώρα είναι περισσότερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης