Επιχείρηση Ασπίδες: Δείτε χάρτη με την έκταση της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ

Επιχείρηση Ασπίδες: Δείτε χάρτη με την έκταση της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης της ΕΕ

Δένδιας: Πρόκειται για την μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ υπό ελληνικό όνομα και διοίκηση

aspida_
Το εύρος της περιοχής στην οποία εξελίσσεται η επιχείρηση «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Χούθι αποτυπώνει ο χάρτης που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Όπως φαίνεται στον χάρτη οι τέσσερις φρεγάτες της επιχείρησης από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό.

Δείτε τον χάρτη έκτασης της επιχείρησης «Ασπίδες»

aspides-xarti


«Πρόκειται για την μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ υπό ελληνικό όνομα και διοίκηση» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τον οποίο στα μέσα ή τα τέλη Μαΐου θα υπάρξει, μάλιστα, και αντικατάσταση της φρεγάτας ΥΔΡΑ που συμμετέχει στις «Ασπίδες» με νέα φρεγάτα καθώς, όπως τόνισε, «είναι σημαντική η ελληνική παρουσία στην περιοχή».

Μιλώντας χθες στο Reuters ο διοικητής της επιχείρησης υποναύαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης, οι «Ασπίδες» δεν έχουν επηρεαστεί από την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με τον ίδιο, πάντως, να ζητά περισσότερα πολεμικά πλοία για την προστασία των εμπορικών πλοίων που πλέουν σε «μια τεράστια περιοχή».

Η αποστολή έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει αναχαιτίσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της στους δημοσιογράφους στη Λάρισα. Έχει επίσης συνοδεύσει 79 εμπορικά πλοία για να διασχίσουν με ασφάλεια την περιοχή.
Επιχείρηση Ασπίδες


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο αλά Ισραήλ

Βούλιαξε το Ντουμπάι μετά την καταρρακτώδη βροχή: Βίντεο με το χάος στο αεροδρόμιο και τους δρόμους ποτάμια

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης