Οι επιχειρήσεις της ναυτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν επηρεαστεί από την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, αλλά η δύναμη χρειάζεται περισσότερα πολεμικά πλοία για την προστασία των εμπορικών πλοίων που πλέουν σε «μια τεράστια περιοχή» τόνισε ο διοικητής της αποστολής στο Reuters.
Η επιχείρηση «Ασπίδες» όπως ονομάστηκε, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο για να προστατεύσει τα πλοία από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες Χούτι, που πρόσκεινται στο Ιράν.
«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί» δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της επιχείρησης υποναύαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης στην έδρα της αποστολής στη Λάρισα.
Η αποστολή έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει αναχαιτίσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της στους δημοσιογράφους στη Λάρισα. Έχει επίσης συνοδεύσει 79 εμπορικά πλοία για να διασχίσουν με ασφάλεια την περιοχή.
Οι τέσσερις φρεγάτες της επιχείρησης από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Ο κ. Γρυπάρης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές Αρχές να εμπλέξουν περισσότερα πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας