Αυστραλία: Συνελήφθη 15χρονος για την επίθεση με μαχαίρι σε ναό του Σίδνεϊ

Αυστραλία: Συνελήφθη 15χρονος για την επίθεση με μαχαίρι σε ναό του Σίδνεϊ

Τουλάχιστον 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν μετά την επίθεση

epithesi_papas
Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός επισκόπου και ενός κληρικού μέσα σε μία εκκλησία στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση.

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. 
Sydney church stabbing: Multiple people injured during service | 7 News Australia
Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι το πλήθος πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί κλήθηκαν τελικά να αντιμετωπίσουν τις ταραχές και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κλείσιμο
«Υπήρχε τόση πολλή οργή, διότι ο επίσκοπος είναι πολύ αγαπητός κι εγώ τον αγαπάω πολύ, κηρύττει για τον Θεό και αγαπάμε τον Θεό» δήλωσε ένας ντόπιος που ονομαζόταν Κάνι.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών της Νέας Νότιας Ουαλίας γνωστοποίησε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η εκκλησία ανέφερε πως ο επίσκοπος Εμάνουελ και ένας ιερέας, ο πατέρας Άιζακ Ρόγιελ είναι μεταξύ των τραυματιών. Σύμφωνα με την αστυνομία η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

«Ζητάμε να προσευχηθείτε αυτήν τη στιγμή. Είναι η ευχή του επισκόπου και του πατέρα που προσεύχονται επίσης για τον δράστη», αναφέρθηκε στην ανάρτηση της εκκλησίας.
Bishop stabbed during live streamed sermon in Sydney church
Σημειώνεται ότι ήταν η δεύτερη επίθεση σε μόλις 3 ημέρες, αφότου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μπόντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου - Έξι τραυματίες

Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης