Μπριζίτ Μακρόν: Σάλος στη Γαλλία με τη στρατιωτική ταυτότητα που φόρεσε στον λαιμό της

Μπριζίτ Μακρόν: Σάλος στη Γαλλία με τη στρατιωτική ταυτότητα που φόρεσε στον λαιμό της

Η στρατιωτική ταυτότητα μοιάζει με αυτή που φορούν οι στρατιώτες του IDF – Τη φόρεσε ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πλήρως αντίθετος με την απόφαση του Ισραήλ να επιτεθεί στη Ράφα

macron1
Μια φωτογραφία που απεικονίζει την «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, στην τελετή προς τιμήν των Γάλλων θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στη Γάζα, προκάλεσε αναμπουμπούλα στα social media, με ορισμένους ακολούθους στα social media να διερωτώνται τι είναι αυτό που φοράει στον λαιμό της η σύζυγος του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», οι περισσότεροι ακόλουθοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό καθώς η ταυτότητα που φορούσε η Μπριζίτ Μακρόν τους θύμισε την στρατιωτική ταυτότητα των Iσραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) την ώρα που ο σύζυγός της έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του Τελ Αβίβ να επιτεθεί στη Ράφα.

Πάντως, όπως παρατήρησαν ορισμένοι ακόλουθοι στο Διαδίκτυο, η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας δεν φοράει στρατιωτική ταυτότητα των (IDF), αλλά ένα μενταγιόν γραμμένο στα εβραϊκά και τα αγγλικά, ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης. «Φέρτε τους πίσω...τώρα», γράφει η μεταλλική ταυτότητα στα αγγλικά.

brigitte_macron
Κλείσιμο


Αντίθετος ο Μακρόν σε μια επίθεση στη Ράφα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «εξέφρασε την αντίθεση της Γαλλίας σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

«Διαβάζουμε τις τελευταίες δηλώσεις του Μακρόν και λέμε στον εαυτό μας: Αχ, ίσως… Και μετά βλέπουμε τη φωτογραφία της συζύγου του, Μπριζίτ, με μια στρατιωτική ταυτότητα του ισραηλινού στρατού στο λαιμό της», σχολιάζει ο Κλοντ ελ Καλ, πρώην δημοσιογράφος, στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), στις 16 Φεβρουαρίου.

Αλλά και άλλοι ακόλουθοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαρήγαγαν την ίδια φωτογραφία, κυρίως για να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία της δήλωσης του προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.




Καλεί τα μέλη της Χαμάς να απελευθερώσουν τους ομήρους

Ωστόσο, όπως παρατήρησαν ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου, η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας δεν φορά στρατιωτική ταυτότητα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF,) αλλά ένα μενταγιόν που καλεί τα μέλη της Χαμάς, στα εβραϊκά και τα αγγλικά, να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν απέτισαν φόρο τιμής στους Γάλλους που έπεσαν θύματα της σφαγής που διέπραξε τέσσερις μήνες νωρίτερα η Χαμάς, γράφει η εφημερίδα «Liberation» και προσθέτει: «Η σχετική φωτογραφία τραβήχτηκε σ΄ένα από τα σαλόνια του «Hôtel des Invalides».

«Το μικρό αγόρι στην αγκαλιά του Γάλλου προέδρου είναι ο γιος της Σαμπίν Τασά, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τον 17χρονο μεγαλύτερο γιο της στις 7 Οκτωβρίου», εξηγεί η δικηγόρος Ντεμπορά Ζουρνό, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων που έχασαν την ζωή τους.

«Τιμή μας που φορά αυτήν την πλακέτα»

Σχετικά με το μενταγιόν που φορούσε η Μπριζίτ Μακρόν, «είναι μία πλακέτα που πωλείται στο Ισραήλ. «Αυτό το αντικείμενο, εμφανώς εμπνευσμένο από στρατιωτικές ταυτότητες, βρίσκεται στον ιστότοπο της ΜΚΟ που δημιουργήθηκε από οικογένειες ομήρων και ανθρώπων που εξαφανίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου»...

«Μην αφήσετε την ελπίδα να σβήσει. Φορέστε ένα σήμα αλληλεγγύης, το κύριο σύμβολο της αποστολής μας που καταδεικνύει την ακλόνητη δέσμευσή μας να φέρουμε ομήρους και αγνοούμενους στο σπίτι», αναφέρει η δικηγόρος προσθέτοντας: «Είναι τιμή μας που η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας φοράει αυτήν την πλακέτα».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ - Μετσόλα: Σημαντικά βήματα στην Ελλάδα για τη διαφάνειας και την ισότητα

Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Steve Dimopoulos: Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος που διαπρέπει στο Λας Βέγκας - Οι κινηματογραφικές διαφημίσεις του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης