Ρωσία: Συνεργός στη δολοφονία της δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια έλαβε χάρη αφού πολέμησε στην Ουκρανία

Ρωσία: Συνεργός στη δολοφονία της δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια έλαβε χάρη αφού πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι το 2030 για τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου το 2006

xatzikourbanov
Ο Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ, ένας Ρώσος πρώην αστυνομικός που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για τον ρόλο του στη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια το 2006, έλαβε χάρη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν επειδή εντάχθηκε στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έμαθα από τους συγγενείς του, μόλις τώρα, πως από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (...) του προτάθηκε συμβόλαιο για να συμμετάσχει σε αυτήν. Το έκανε και όταν το συμβόλαιο τελείωσε έλαβε χάρη με διάταγμα του προέδρου» δήλωσε ο δικηγόρος Αλεξέι Μίχαλτσικ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πελάτης του αναμενόταν να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του μέχρι το 2030, όμως του προτάθηκε συμβόλαιο με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη λόγω προηγούμενης εμπειρίας του σε μονάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

«Το 2023, υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως εθελοντής και στο εξής δίνει τη μάχη από θέσεις διοίκησης» πρόσθεσε ο δικηγόρος του Χατζικουρμπάνοφ δηλώνοντας ότι είναι «πεπεισμένος για την αθωότητα» του πελάτη του στην υπόθεση Πολιτκόφσκαγια.

Η δολοφονία Πολιτκόφσκαγια

Κλείσιμο
Ερευνητική δημοσιογράφος παγκόσμιου κύρους και ειδική στα εγκλήματα που διέπραξαν οι αρχές στην Τσετσενία, η Άννα Πολιτκόφσκαγια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κτίριο που διέμενε ανήμερα των γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 7 Οκτωβρίου 2006.

Anna Politkovskaya: A Journalist Silenced


Εκείνοι που παρήγγειλαν το έγκλημα δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ, αν και πολλοί αντίπαλοι του Κρεμλίνου και του καθεστώτος που εγκατέστησε στην Τσετσενία θεωρούν πως ο Ραμζάν Καντίροφ είναι ο υπ΄αριθμόν ένα ύποπτος με τον ίδιο να το διαψεύδει.

Μόνο οι εκτελεστές καταδικάστηκαν στα χρόνια μετά το έγκλημα που προκάλεσε συγκίνηση πολύ πέρα από τα ρωσικά σύνορα - ανάμεσά τους, ο Χατζικουρμπάνοφ.

Russia - The Politikovskaya trial


Ο Λομ-Αλί Γκαϊτουκάγεφ, που οργάνωσε τη δολοφονία, πέθανε στη φλυακή το 2017. Ο ανιψιός του Ρουστάμ Μαχμούντοφ κρίθηκε ένοχος ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τη δημοσιογράφο και εκτίει ποινή ισοβίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό του αντιπάλου του με το παγοπέδιλο καταχειροκροτήθηκε στο γήπεδο

Χαμός στο Twitter μετά τις φωτογραφίες του Άφλεκ με την Γκάρνερ - «Δεν χαμογελάει ποτέ έτσι με τη Λόπεζ»

Γιώργος Κουτρούλιας: Η πτώση του «βασιλιά» της παραλιακής με τα 25 club
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης