Βιέννη: «Πάρτι» στο Twitter για το αμφιλεγόμενο σιντριβάνι που στοίχισε 1,8 εκατ. ευρώ

Βιέννη: «Πάρτι» στο Twitter για το αμφιλεγόμενο σιντριβάνι που στοίχισε 1,8 εκατ. ευρώ

Το γλυπτό της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Gelatin τιμά την επέτειο του εκσυγχρονισμού του συστήματος υδροδότησης της πόλης πριν από 150 χρόνια - To χαρακτηρίζουν «αποκρουστικό» στα social media

sintrivani
Αίσθηση έχουν προκαλέσει στα social media οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα πρόσφατα εγκαίνια ενός σιντριβανιού στη Βιέννη, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την κατασκευή πρώτου μεγάλου αγωγού τροφοδοσίας με νερό της πόλης.




Σύμφωνα με τον ιστότοπο Heute, το σιντριβάνι WirWasser αποτελείται από 33 φιγούρες, έχει διάμετρο 7,5 μέτρων και στοίχισε στον δήμο της Βιέννης 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από τον προϋπολογισμό των 2,1 εκατομμυρίων που είχε εγκριθεί αρχικά για το συγκεκριμένο έργο.

Στα εγκαίνια του σιντριβανιού που πραγματοποιήθηκαν πριν από μία εβδομάδα περίπου έδωσαν το παρών ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και ο δήμαρχος της Βιέννης, Μίκαελ Λούντβιγκ. Στην ομιλία του ο Βαν ντερ Μπέλεν αναφέρθηκε στη σημασία του εκσυγχρονισμού του συστήματος υδροδότησης της πόλης πριν από 150 χρόνια, που βελτίωσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και περιόρισε την εξάπλωση ασθενειών όπως η χολέρα.



Το σιντριβάνι-γλυπτό, το οποίο αποτελεί δημιουργία μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Gelatin, είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πριν την κατασκευή του, αφού μερίδα των πολιτών της Βιέννης θεωρούσαν ότι πρόκειται για ένα έργο πολυτελείας και ότι ο δήμος έχει σημαντικότερες ανάγκες για τις οποίες θα μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα χρήματα. Μετά τα εγκαίνια, ωστόσο, τα πυρά των επικριτών του έργου στρέφονται κυρίως στην εμφάνισή του σιντριβανιού.

Σχολιαστές στα social media το χαρακτηρίζουν αποκρουστικό, γελοίο, ενώ δεν λείπουν και οι συγκρίσεις με άλλα μεγαλοπρεπή μπαρόκ και μεσαιωνικά σιντριβάνια.

Κλείσιμο













Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τραμ 10:00-13:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

Βροχές και καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά


Η κοινή δήλωση των συμπρωταγωνιστών του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»: Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ, μια οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης