Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους προχωρούν με ταχύ ρυθμό, λέει το Al-Jazeera

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους προχωρούν με ταχύ ρυθμό, λέει το Al-Jazeera

Το δίκτυο του Κατάρ εκφράζει ελπίδες πως η εξέλιξη με τους ομήρους μπορεί να σημάνει και το τέλος της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς

israel_omiroi
Οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με το Al-Jazeera.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σχολιαστής από το Ινστιτούτο Ντόχα με έδρα το Κατάρ, Ιμπραήμ Φρέιχατ, η πρόοδος στο θέμα των ομήρων μπορεί να σηματοδοτεί μια «σημαντική εξέλιξη» και στο πεδίο των μαχών, αλλά οι όροι της συμφωνίας είναι ακόμη άγνωστοι.

Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες μεσολαβεί από τις πρώτες μέρες το Κατάρ, βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για ένα πιθανό τέλος της σύγκρουσης. Η επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων αποτελεί βασικό αίτημα για το Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των IDF προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση των ομήρωνμ αναφέρντας ότι παρασχέθηκε ενημέρωση στις οικογένειες των 229 απαχθέντων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, δυτικός αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων για τους ομήρους δήλωσε στο CNN ότι υπάρχει ακόμη αισιοδοξία για μια πιθανή απελευθέρωση, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος περνάει. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι συνομιλίες έχουν σημειώσει πρόοδο, ωστόσο το Ισραήλ δεν θα καθυστερήσει για πολύ ακόμη μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο κιμπούτς του Κισουφίμ ενώ ήταν μέσα οι απεσταλμένοι του protothema.gr – Δείτε βίντεο

Φωτογραφίες από το μπάνιο που βρέθηκε νεκρή η 24χρονη που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Θεσσαλονίκη


Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό το επάγγελμα γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης