Haaretz: Σε ετοιμότητα 4 νοσοκομεία στο Ισραήλ για την υποδοχή ομήρων της Χαμάς

Haaretz: Σε ετοιμότητα 4 νοσοκομεία στο Ισραήλ για την υποδοχή ομήρων της Χαμάς

Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί μόνο τέσσερις όμηροι - Ανάμεσα στους αιχμαλώτους και πολλά παιδιά

israel_omiroi1
Εντολή να ανοίξουν τέσσερα νοσοκομεία έδωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας σε περίπτωση απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς. Η συγκεκριμένη είδηση γίνεται γνωστή από το ισραηλινό δίκτυο Haaretz εν μέσω εντεινόμενων διαπραγματεύσεων και με την αγωνία για τους πάνω από 200 αιχμαλώτους να έχει κορυφωθεί. Μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί ενώ οι κρατούμενοι είναι πολίτες χωρών από όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα το ζήτημα να έχει προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση. 

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή στα νοσοκομεία Sheba Tel Hashomer στο Ραμάτ Γκαν, Soroka στο Μπερ Σεβά, Wolfson στο Χολόν και το νοσοκομείο παιδιών Schneider στην πόλη Πετάχ Τίκβα να δημιουργήσουν χώρους για την υποδοχή απαχθέντων.

Η επιλογή του νοσοκομείου Schneider, το οποίο θεραπεύει μόνο παιδιά, δείχνει ότι στο Ισραήλ ετοιμάζεται να διαθέσει ειδικό χώρο για την ψυχική και σωματική φροντίδα ανηλίκων.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την ιατρική φροντίδα των ομήρων, που θα επιστρέφουν από τη Λωρίδα της Γάζας, θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Κλείσιμο
Τα νοσοκομειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν χώρους κατάλληλους για οικογένειες, όπως και ειδικό ιατρικό εξοπλισμό.

Η διαδικασία ορίζει επίσης ότι το ειδικό νοσοκομειακό ίδρυμα θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες, μόνο οι οικογένειες των ασθενών θα έχουν δυνατότητα προσέλευσης.

Δεν θα ανταλλάξουμε ομήρους για καύσιμα, λέει το Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται η εισαγωγή καυσίμων στη Γάζα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για μια πιθανή σύνδεση με τους ομήρους.

Η αναφορά του Χαγκάρι έρχεται την ώρα που δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εισαγωγή καυσίμων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς.

«Η οδηγία των πολιτικών είναι ότι δεν εισέρχονται καύσιμα, αν υπάρξει αλλαγή θα ενημερώσουμε τη κοινή γνώμη», είπε ο Χαγκάρι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα μεγάλο μέρος της ικανότητας της Χαμάς να λειτουργεί βασίζεται στα καύσιμα, επαναλαμβάνοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα κλέβει και αποθηκεύει καύσιμα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) που θα μπορούσαν να πάνε στα νοσοκομεία.

Την Πέμπτη δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα μέσω της Αιγύπτου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα απελευθέρωνε ένα μεγάλο μέρος των 224 ομήρων που πιστεύεται ότι κρατούνται από τη Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

H στιγμή που στέλεχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

«Έφυγα για 20' και όταν γύρισα, βρήκα την Ειρήνη πεσμένη στο μπάνιο», λέει ο σύντροφός της

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Τι θα δείξουν τα ρολόγια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης