Ανθρωποκυνηγητό στη Νότια Αμερική για τον αρχηγό συμμορίας που έλεγχε τη φυλακή-ξενοδοχείο

Ανθρωποκυνηγητό στη Νότια Αμερική για τον αρχηγό συμμορίας που έλεγχε τη φυλακή-ξενοδοχείο

Ο Έκτορ Γκερέρο Φλόρες μπορούσε να μπαινοβγαίνει όποτε ήθελε και είχε έναν ολόκληρο όροφο για τον εαυτό του - Είχε μετατρέψει τη φυλακή σε διευθυντήριο της εγκληματικής του οργάνωσης

Hector_Guerrero_Flores
Η αστυνομία στις χώρες της Νότιας Αμερικής αναζητά αρχηγό συμμορίας από τη Βενεζουέλα, ο οποίος δραπέτευσε από την πολυτελή φυλακή την οποία έλεγχε, λίγο πριν από την έφοδο των αρχών της Βενεζουέλας.

Την περασμένη Τετάρτη ένας στρατός από 11.000 στρατιώτες και αστυνομικούς εισήλθαν στη φυλακή Τοκορόν που διοικείται από κρατούμενους. Ωστόσο, ο Έκτορ Γκερέρο Φλόρες, αρχηγός της διεθνικής εγκληματικής συμμορίας Tren de Aragua, δεν ήταν πουθενά.

Όσο ο Φλόρες διοικούσε τη φυλακή, η Τοκορόν έφτασε να μοιάζει με πολυτελές θέρετρο, με ζωολογικό κήπο, κέντρο διασκέδασης και πισίνα.

Ο 39χρονος Φλόρες μπαινόβγαινε στην Τοκορόν για περισσότερο από μια δεκαετία. Το 2012 κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή δωροδοκώντας τους φρουρούς. Συνελήφθη το 2013 και επέστρεψε στην ίδια φυλακή, αλλά η εξουσία του μέσα στη φυλακή μεγάλωσε.

Κλείσιμο
Μετέτρεψε την Τοκορόν σε κέντρο της Tren de Aragua, αλλά και σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι οικογένειες των κρατουμένων μετακόμισαν στο συγκρότημα ενώ οι κρατούμενοι είχαν πρόσβαση σε αυτοσχέδια τράπεζα, πρακτορείο στοιχημάτων, εστιατόριο και γήπεδο μπέιζμπολ. Τα παιδιά τους μπορούσαν να θαυμάσουν φλαμίνγκο και στρουθοκάμηλους στον ζωολογικό κήπο.

Ο Φλόρες, αναφέρει το BBC, μπορούσε να μπαινοβγαίνει όποτε ήθελε. Το 2016 η αστυνομία τον είχε εντοπίσει μάλιστα σε πάρτι που γινόταν σε γιοτ!

Μέσα στη φυλακή, ο Φλόρες είχε έναν ολόκληρο όροφο για τον εαυτό του, με διπλά κρεβάτια, οθόνες plasma και ηχοσυστήματα, ακόμη και δικούς του σωματοφύλακες. Κανένας δεν μπορούσε να μπει στον όροφο χωρίς την άδειά του.

Έτσι μπορούσε ανενόχλητος να συνεχίζει τη δράση και να επεκτείνει την εγκληματική του οργάνωση στην Κολομβία, τον Ισημερινό, το Περού και τη Χιλή με εκβιασμούς μεταναστών, εμπορία ανθρώπων για σεξουαλικούς σκοπούς, δολοφονίες και απαγωγές.

Αυτή ακριβώς η πίεση των ηγετών της Νότιας Αμερικής θεωρείται ότι οδήγησε στη μαζική επιχείρηση ασφαλείας που ξεκίνησαν οι αρχές της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα στη Τοκορόν.

Αν και κατά την επιχείρηση διαπιστώθηκε η απουσία του, μόλις το Σάββατο, τρεις ημέρες μετά, το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας προσέφερε αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Φλόρες.



Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες - Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ

Γκρίνια Ραγκούση, Λάμπρου και Καλπάκη για τις... αντικαταστάσεις από τηλεόρασης του Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης