Γαλλία: Οι εντυπωσιακές στιγμές της δεξίωσης στο παλάτι των Βερσαλλιών - Το χειροφίλημα του Μακρόν στην Καμίλα

Γαλλία: Οι εντυπωσιακές στιγμές της δεξίωσης στο παλάτι των Βερσαλλιών - Το χειροφίλημα του Μακρόν στην Καμίλα

Το παρασκήνιο της δεξίωσης που παρέθεσε το ζεύγος Μακρόν στο βρετανικό βασιλικό ζεύγος- Η εντυπωσιακή ενδυματολογική εμφάνιση της συζύγου του Καρόλου Γ' - Βίντεο και φωτογραφίες

F6jDo-rXQAASmSY
Λάμψη και εντυπωσιακές στιγμές περιελάμβανε η δεξίωση στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Το ζεύγος Μακρόν παρέθεσε χθες το βράδυ επίσημο δείπνο στον πρωτότοκο γιο της αείμνηστης Ελισάβετ, βασιλιά Κάρολο και την σύζυγό του Καμίλα. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας όπως και η πρώτη Κυρία της, Μπριζίτ Τρονιέ, όχι μόνο υποδέχθηκαν με θέρμη το βασιλικό ζεύγος της γηραιάς αλβιώνας αλλά τους έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.


Κλείσιμο
Κατά το καλωσόρισμα στον προαύλιο χώρο των Ανακτόρων των Βερσαλλιών, ο φακός απαθανάτισε το χειροφίλημα Μακρόν στη Βασίλισσα Καμίλα ενώ η σύζυγος του Καρόλου αντάλλαξε ένα φιλί στο μάγουλο με την Μπριζίτ.


Εν συνεχεία, οι επίτιμοι καλεσμένοι - Κάρολος και Καμίλα- πέρασαν το κατώφλι της αίθουσας των Κατόπτρων στο Παλάτι των Βερσαλλιών, εκεί όπου παρέστησαν προσωπικότητες υψηλού προφίλ από το Χόλυγουντ για την «συμβολή τους στις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας» μεταξύ των οποίων ο «γερόλυκος» των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ με τη συνοδό του και ο διάσημος ηθοποιός Χιου Γκραντ.

Αυτό όμως που κανείς δεν περίμενε είναι ότι η Βασίλισσα Καμίλα ήταν αυτή που έκλεψε τη παράσταση με την ενδυματολογική της επιλογή.


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι φωτογράφοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την σύζυγο του Καρόλου να φοράει μία πανέμορφη τουαλέτα με ασορτί κάπα κι ένα κολιέ στο λαιμό με ζαφείρια και διαμάντια.


Η Βασίλισσα Καμίλα ήταν πιο καλοντυμένη ακόμη και από την Μπριζίτ Μακρόν, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι το υπέροχο κολιέ που στόλιζε το λαιμό της, ανήκε στην πεθερά της, την αείμνηστη Ελισάβετ.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο κυρίες, Μπριζίτ και Καμίλα , προτίμησαν για την εμφάνισή τους τον ίδιο γαλλικό οίκο μόδας που δεν ήταν άλλος από τον Dior, η δεύτερη σύζυγος του Βασιλιά Καρόλου έκανε την έκπληξη.


Εάν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media, οι δύο γυναίκες πρέπει να είχαν μιλήσει εκ των προτέρων αφού εμφανίστηκαν με τουαλέτες της ίδιας μπλε απόχρωσης ως ένδειξη αλληλεγγύης και ενότητας των χωρών τους.

Ωστόσο, οι ενδυματολογικές τους επιλογές τους ήταν αρκετά διαφορετικές με αποτέλεσμα η Βασίλισσα Καμίλα να κλέβει τα σκήπτρα της κομψότητας ακόμη και από την Μπριζίτ.

Ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε χαιρετισμό με αναφορές στην εκλιπούσα μητέρα του Ελισάβετ, τα φώτα όλων ήταν στραμμένα στη δεύτερη σύζυγό του, Καμίλα και την υπέροχη μακριά κάπα της.

Ο φακός απαθανάτισε επίσης μία απίστευτη στιγμή κατά την άφιξη της Βασίλισσας της Βρετανίας στο Παλάτι των Βερσαλλιών: την Μπριζίτ να σπεύδει να βοηθήσει την Καμίλα με την κάπα της που δεν έστρωνε καλά στον ώμο της...


Ο Βασιλιάς Κάρολος καθόταν με τον πρόεδρο Μακρόν στα αριστερά του και την σύζυγό του στα δεξιά του. Εκείνη με τη σειρά της κάθισε δίπλα στον ηθοποιό Χιου Γκραντ, ο οποίος χαιρέτησε τον μονάρχη με μια υπόκλιση.

Η Βασίλισσα της Βρετανίας κάθισε δύο θέσεις μακριά από τον Μικ Τζάγκερ και απέναντι από τον υπουργό Εξωτερικών Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Βασιλιά Καρόλου στο επίσημο δείπνο κάνοντας ειδική μνεία στην μητέρα του Ελισάβετ.


«Η γενναιοδωρία του πνεύματός σας φέρνει στο μυαλό μου πώς η οικογένειά μου και εγώ συγκινηθήκαμε τόσο πολύ από τα αφιερώματα που έγιναν στη Γαλλία στη μητέρα μου, την εκλιπούσα βασίλισσα, η κηδεία της οποίας έγινε χθες πριν από ένα χρόνο. Κύριε Πρόεδρε, μεταξύ των πολλών βαθιά συγκινητικών χειρονομιών εδώ, η έπαρση της σημαίας της Ένωσης στο Ελιζέ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Τα λόγια σας, εκείνη τη στιγμή, σήμαιναν πολλά και για εμάς. Είπατε ότι είχε αγγίξει τις καρδιές σας - και ήταν εκείνη που έτρεφε τη μεγαλύτερη αγάπη για τη Γαλλία , όπως, φυσικά, και η γιαγιά μου Βασίλισσα Ελισάβετ, η Βασιλομήτωρ. Η πρώτη επίσημη κοινή επίσκεψη των γονιών μου ήταν στη Γαλλία το 1948, λίγο μετά το γάμο τους. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έκαναν μεγάλη αίσθηση, χορεύοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο λαμπερό Chez Carrere στην Rue Pierre Charron, με καντάδα από την θρυλική τραγουδίστρια Εντιθ Πιαθ. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να μου άφησε ανεξίτηλη εντύπωση, ακόμη και έξι μήνες πριν γεννηθώ - το «La Vie En Rose» είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια μέχρι σήμερα».

Ειδήσεις σήμερα

«Βραχυκύκλωσε» η είσοδος Κασσελάκη στη Βουλή - Στον ναύαρχο Αποστολάκη ο κλήρος

Δεν παραιτούμαι από βουλευτής για τον Κασσελάκη, λέει η Ακρίτα - «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης