Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας οκτάχρονος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα στη δυτική Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας οκτάχρονος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία ανέφερε ότι έπληξε βάση "ξένων μισθοφόρων" στη Ζαπορίζια - Ο ρωσικός στρατός δηλώνει ότι "βελτίωσε" τις θέσεις του στη βορειοανατολική Ουκρανία

ukraine_bomb
Ένα οκτάχρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα κατοικία στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκίφσκ στη δυτική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης και οι εισαγγελικές αρχές.

«Υπάρχουν τραυματισμένοι συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά δυστυχώς η ζωή του παιδιού δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί», ανέφερε η κυβερνήτης Σβετλάνα Ονιτσούκ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.



Η Ρωσία λέει ότι έπληξε βάση "ξένων μισθοφόρων" στη Ζαπορίζια

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν τοποθεσία όπου βρίσκονταν «ξένοι μισθοφόροι» στην ουκρανική περιοχή της Ζαπορίζια, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι ρωσικός πύραυλος χτύπησε ξενοδοχείο χθες, Πέμπτη, το βράδυ με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή τους και 16 να τραυματιστούν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κτίριο που υπέστη καταστροφές ήταν το ξενοδοχείο Reikartz στο κέντρο της πόλης Ζαπορίζια στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

«Στην περιοχή της πόλης της Ζαπορίζια, χτυπήθηκε τοποθεσία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Ο ρωσικός στρατός δηλώνει ότι "βελτίωσε" τις θέσεις του στη βορειοανατολική Ουκρανία

Κλείσιμο
Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης σήμερα ότι «βελτίωσε» εκ νέου τις θέσεις του στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου η επίθεση των στρατευμάτων της Μόσχας ανάγκασε την προηγουμένη τις αρχές να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των αμάχων.

«Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης 'Δύση' συνέχισαν τις επιχειρήσεις επίθεσης σε μεγάλο μέτωπο και βελτίωσαν την κατάσταση σε τακτικό επίπεδο», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.


Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στην Αργεντινή για τη δολοφονία 11χρονης από ληστές - Βίντεο από την επίθεση ενώ πήγαινε στο σχολείο

Το «βοηθητικό» σκάφος αξίας 75 εκατ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος κάνει βόλτες στην Ιθάκη - Δείτε φωτογραφίες

«Η ζωή μου ήταν σαν παραμύθι» είπε Λιζέτα Νικολάου στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης