Netflix: Οι άνθρωποι που χαλαρώνουν με σειρές αληθινών εγκλημάτων θα πρέπει να ανησυχούν, λέει ψυχολόγος

Netflix: Οι άνθρωποι που χαλαρώνουν με σειρές αληθινών εγκλημάτων θα πρέπει να ανησυχούν, λέει ψυχολόγος

«Οι άνθρωποι λόγω του τρόπου που μεγάλωσαν μπερδεύουν την ειρήνη με τη βαρεμάρα» αναλύει η ψυχολόγος Thema Bryant σχετικά το θέμα

shutterstock_2078929912
Οι σειρές αληθινών εγκλημάτων έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με πολλούς από εμάς να παρακολουθούν δημοφιλείς σειρές του Netflix, όπως αυτή για τον Τζέφρι Ντάμερ που έκανε «μπαμ» πριν λίγους μήνες. Παράλληλα, πολύ δημιφιλή είναι και τα podcast για αληθινά εγκλήματα που αρκετός κόσμος ακούει πριν κοιμηθεί  ή στον δρόμο για τη δουλειά του.

Αυτό το είδος μπορεί να είναι ενδιαφέρον καθώς βλέπει κανείς όλες τις πλευρές ενός εγκλήματος που πολλές φορές έχει απασχολήσει τα μέγιστα τη κοινωνία, μια ψυχολόγος υποστήριξε ότι αν παρακολουθείτε τέτοιου είδους σόου για να χαλαρώσετε και να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, τότε θα μπορούσε να σημαίνει κάτι το ανησυχητικό για εσάς.

Η ψυχολόγος Thema Bryant εξήγησε ότι το να αντιμετωπίζετε τις σειρές αληθινών εγκλημάτων ως έναν τρόπο χαλάρωσης πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τραύμα που απεικονίζεται στη σειρά σας είναι «οικείο» - και θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε συμβουλευτική. Μιλώντας στο The Mel Robbins Podcast, είπε: «Αν η ιδέα σας για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε είναι να παρακολουθήσετε τρία επεισόδια του Law and Order, τότε θα σας ενθάρρυνα να σκεφτείτε "γιατί το τραύμα είναι χαλαρωτικό για μένα;».
@melrobbins

If your idea of “relaxing” before bed is watching a few episodes of Law & Order (or any other #truecrime show), listen up. This was just ONE of the many incredible mic drop moments 🎤 and knowledge bombs 💣 that @Dr Thema Bryant drops on the melrobbinspodcast. Listen now!! 👉 “6 Signs You’re Disconnected From Your Power and How to Get It Back: Life-Changing Advice From the Remarkable Dr. Thema Bryant” 🔗 in bio #melrobbins #podcast #trauma #traumatok #healing #bingewatching

♬ original sound - Mel Robbins
 

«Αυτό είναι. Η βλάβη, το έγκλημα, η παραβίαση, οι επιθέσεις, και αυτό είναι που θα με ηρεμήσει μέχρι να πέσω για ύπνο». Η παρουσιάστρια του podcast ρώτησε στη συνέχεια τη Δρ Bryant τι της λένε οι άνθρωποι για τη σχέση τους με το αληθινό έγκλημα όταν πηγαίνουν σε αυτήν για θεραπεία και η ψυχολόγος εξήγησε ότι πολλοί το βρίσκουν «φυσιολογικό και οικείο»

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε σε καταστάσεις υψηλού στρες, οπότε οι άνθρωποι μπερδεύουν την ειρήνη με τη βαρεμάρα. Και είναι σαν, για να γυρίσεις σπίτι στον εαυτό σου, πρέπει να σκύψεις στη δυσφορία γιατί θα σου φανεί άγνωστο».

Άλλοι σχολιαστές συμφώνησαν πάντως με την Bryant, καθώς είπαν ότι από τότε που άρχισαν να πηγαίνουν σε θεραπεία και να θεραπεύονται από τα τραύματά τους, έχασαν το ενδιαφέρον τους για τις σειρές αληθινών εγκλημάτων. Κάποιος έγραψε: «Συνήθιζα να βλέπω τόσο χάος στην τηλεόραση, αλλά αφού δούλεψα σκληρά με τον εαυτό μου τα τελευταία δύο χρόνια, απλά δεν μπορώ πια».

Όπως σχολίασε και κάποιος άλλος: «Συνήθιζα να λατρεύω το αληθινό έγκλημα και τώρα που θεραπεύομαι εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δεν με ενδιαφέρει καν».

Κλείσιμο

Τιτανικός: Πώς η κατάδυση στον «υγρό τάφο» των 1.500 ανθρώπων έγινε «όνειρο ζωής» για πλούσιους τουρίστες

Έγκλημα στην Κω: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια στον σύντροφό της

Γιώργος Αϋφαντής στον Δανίκα: Δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, κέρδισε το τουρκικό προξενείο
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης