Ιταλία: Βίντεο προώθησης του υπουργείου Τουρισμού δείχνει πλάνα από τη Σλοβενία

Ιταλία: Βίντεο προώθησης του υπουργείου Τουρισμού δείχνει πλάνα από τη Σλοβενία

Ιστορικός τέχνης χαρακτήρισε τη διαφημιστική καμπάνια «αποκρουστική» και μία «χυδαία» σπατάλη χρημάτων

italia-diafimistiki-kampania
Επικριτικά σχόλια δέχτηκε το νέο επίσημο βίντεο του υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας που έχει σαν στόχο την προσέλκυση τουριστών στη χώρα καθώς δείχνει πλάνα ανθρώπων στη Σλοβενία να πίνουν σλοβενικό κρασί.

Σύμφωνα με το Reuters, το βίντεο που αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας 9 εκατομμυρίων ευρώ και που παρήχθη από τον όμιλο επικοινωνίας Armando Testa, δέχτηκε αρνητικά σχόλια τόσο από κριτικούς τέχνης όσο και από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα πριν καν αποκαλυφθεί ότι μέρος του είχε γυριστεί στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο

Italia, Open to meraviglia


Με τίτλο «Open to Meraviglia» (ανοιχτή στο θαύμα), στο βίντεο πρωταγωνιστεί  σε ρόλο ... influencer μια ψηφιακή εκδοχή της Αφροδιτής όπως τη ζωγράφισε ο Σάντρο Μποττιτσέλλι στο αναγεννησιακό του αριστούργημα «Η Γέννηση της Αφροδίτης». Aυτή η πολύ μοντέρνα «Αφροδίτη» φορά μια μίνι φούστα και εμφανίζεται να τρώει πίτσα και να παρουσιάζει μερικά από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας, όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης ή τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας.

Ο ιστορικός τέχνης Τομάσο Μοντανάρι χαρακτήρισε τη διαφημιστική καμπάνια «αποκρουστική» και μια «χυδαία» σπατάλη χρημάτων, ενώ το βίντεο εισέπραξε απαξιωτικά σχόλια από τους χρήστες των ιταλικών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Ενα από τα αμφιλεγόμενα πλάνα, δείχνει μια ομάδα νεαρών να χαμογελούν σε ένα ηλιόλουστο αίθριο και να πίνουν κρασί σ΄ένα «τυπικά ιταλικό σκηνικό». Ωστόσο, οι πιο προσεκτικοί θεατές παρατήρησαν ότι το εν λόγω αίθριο βρίσκεται στην περιοχή  Cotar της Σλοβενίας, κοντά στα ιταλικά σύνορα, ενώ και το μπουκάλι στο τραπέζι φέρει ετικέτα κρασιού Cotar.

Η ομάδα επικοινωνίας Armando Testa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει στο Reuters.

Η υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Ντανιέλα Σαντακέ, αποκάλεσε τους επικριτές του βίντεο «σνομπ» και είπε ότι η απεικόνιση της Αφροδίτης ως influencer είχε σαν στόχο να προσελκύσει τους νέους.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - «Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα»

Βίντεο: «Ντελιβεράς» εκτέλεσε επιχειρηματία σε καφετέρια στην Αλβανία - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες

Μυλωνάκης «καρφώνει» Βελόπουλο: Του δίναμε κάθε μήνα 500 ευρώ «μαύρα» σε φάκελο - Πού πήγαν τα λεφτά;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης