Βρυξέλλες: Κοινός μηχανισμός ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ουκρανίας για τους αμυντικούς εξοπλισμούς

Βρυξέλλες: Κοινός μηχανισμός ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ουκρανίας για τους αμυντικούς εξοπλισμούς

Το μήνυμα ενότητας από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκαν Στόλτενμπεργκ, Μπορέλ και Κουλέμπα

brussels
Μήνυμα συστράτευσης για τους αμυντικούς εξοπλισμούς προς την Ουκρανία έστειλαν από τις Βρυξέλλες ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η στρατιωτική στήριξη του Κιέβου. 

Σε δήλωσή του στο Twitter, o Μπορέλ έγραψε ειδικότερα τα εξής: «Για πρώτη φορά συναντηθήκαμε υπό αυτό το σχήμα για την Ουκρανία. Η ΕΕ σε μια εκδήλωση ενότητας υπογραμμίζει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία. Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε έναν τριμερή μηχανισμό για τη διασφάλιση πιο ισχυρών αμυντικών δεσμών».

Στόλτενμπεργκ: Να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Κλείσιμο
Τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START) εξέφρασε νωρίτερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη χώρα να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή.

«Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START. Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η δομή των εξοπλισμών έχει «διαλυθεί».

Παράλληλα, επανέλαβε τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για να τη βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Είναι ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν που ξεκίνησε αυτόν τον αυτοκρατορικό πόλεμο κατάκτησης. Είναι ο Πούτιν που συνεχίζει να κλιμακώνει τον πόλεμο», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε επίσης όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να σχεδιάζει να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Η Μελίνα ξανά στον τάκο και η... ανακωχή Ελευθερίας-Μάριου - Δείτε βίντεο

Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Πιερρακάκης για Market Pass: «32.000 αιτήσεις σε λίγη ώρα» - Από την Παρασκευή αιτήσεις και στα ΚΕΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης