Στόλτενμπεργκ: Να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Στόλτενμπεργκ: Να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ πως η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε ο ΓΓ της Συμμαχίας

stoltenberg
Τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START) εξέφρασε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη χώρα να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή.

«Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START. Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η δομή των εξοπλισμών έχει «διαλυθεί».

Παράλληλα, επανέλαβε τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για να τη βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Είναι ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν που ξεκίνησε αυτόν τον αυτοκρατορικό πόλεμο κατάκτησης. Είναι ο Πούτιν που συνεχίζει να κλιμακώνει τον πόλεμο», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε επίσης όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να σχεδιάζει να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι ο κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι τον διαβεβαίωσε ότι η Κίνα δεν παρέχει όπλα στην Ρωσία και ότι δεν σχεδιάζει να το κάνει.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Κίνα έχει κάνει ό,τι δηλώνει ότι δεν έχει κάνει»,
είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Επιπλέον, ο Στόλτενμπερκ τόνισε ότι η συμμαχία προτίθεται να βοηθήσει την Ουκρανία να αναπτύξει ένα σύστημα στρατιωτικών προμηθειών και εφοδιασμού και θα πραγματοποιήσει συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το σκοπό αυτό.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Η Μελίνα ξανά στον τάκο και η... ανακωχή Ελευθερίας-Μάριου - Δείτε βίντεο

Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Πιερρακάκης για Market Pass: «32.000 αιτήσεις σε λίγη ώρα» - Από την Παρασκευή αιτήσεις και στα ΚΕΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης