Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας προεξοφλούν το τέλος του - «Θα έρθει ξαφνικά, θα είναι βίαιο»

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας προεξοφλούν το τέλος του - «Θα έρθει ξαφνικά, θα είναι βίαιο»

Έγγραφα των υπηρεσιών αντικατασκοπείας  επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και πάρκινσον - «Είναι αδύνατο να προβλέψουμε το πότε, αλλά θα συμβεί» τονίζει ο πρώην επικεφαλής, σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ

putin-m
Στα τελευταία του φέρεται να είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως προειδοποιεί ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών «MI6», σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Sun».

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει πιθανότατα πάρκινσον, οι μέρες του είναι μετρημένες και το τέλος του θα έρθει ξαφνικά και θα είναι βίαιο, αναφέρει ο πρώην αρχηγός της ΜI6. Ισχυρίζεται επίσης ότι θα μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου εκεί θα έρθει και το τέλος του.

Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του 70χρονου Ρώσου ηγέτη τροφοδοτούνται με τις φωτογραφίες και βίντεο που τον απεικονίζουν με πρησμένο πρόσωπο και τρεμάμενα πόδια.

«Σαφώς κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν και η πιο πιθανή εξήγηση είναι η διάγνωση της νόσου του πάρκινσον, δηλώνει μετά την διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων των υπηρεσιών αντικατασκοπείας στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας που φέρεται να επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και νόσο του πάρκινσον σε πρώιμο στάδιο.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί σωσία σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν ενώ, πριν από λίγα 24ωρα, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «θα πεθάνει πολύ σύντομα από καρκίνο». Ο Πούτιν απεικονίζεται επίσης να φέρει στο πίσω μέρος του χεριού του ύποπτα σημάδια ενδοφλέβιας θεραπείας, εν μέσω φημών ότι πάσχει από καρκίνο.

Για τον σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ, η συχνή απομόνωση του Πούτιν θα μπορούσε να συνδέεται με τα προβλήματα υγείας του. «Δεν είμαι γιατρός, αλλά ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι τον παρακολουθούν από κοντά και πιστεύουν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι το πάρκινσον... Εάν πάσχει, αυτό σίγουρα μπορεί να βλάψει την κρίση του».

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι πασχίζουν να κρατήσουν κρυφά τα όποια προβλήματα υγείας του Πούτιν.

Καθώς η υγεία του Ρώσου ηγέτη φέρεται να επιδεινώνεται, ο σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρει καταφύγιο σε μία κλινική και να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά δημοσίως.

«Μιλώντας με κάποιον από την κεντρική Ευρώπη, τον οποίο θεωρώ αρκετά καλά πληροφορημένο, με ενημέρωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ξαφνικό τέλος στη διακυβέρνηση Πούτιν ή του ιδίου του προέδρου.

«Είναι αδύνατο να προβλέψουμε πότε θα συμβεί αυτό. Είναι σίγουρα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είτε θα μπει στο περιθώριο και θα αναλάβει κάποιος δικός του είτε θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αναταραχή», επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Για τον ίδιο, πάντως, και τα δύο σενάρια είναι πιθανά.

«Τα πράγματα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πιθανότατα θα χάσει αυτόν τον πόλεμο ή θα βγει από αυτόν σαν να έχει ηττηθεί... Τα έχει κάνει όλα τόσο λάθος, πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στο Κρεμλίνο. Αν συνεχίσει τόσο άσχημα, νομίζω ότι οι μέρες του Πούτιν είναι μετρημένες. Πόσο μάλλον αν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Το πώς θα συμβεί και πότε θα συμβεί είναι εντελώς εικασίες» τονίζει.

«Αλλά οι άνθρωποι που είναι καλά ενημερωμένοι, πιστεύουν ότι είναι σε αρκετά εύθραυστη κατάσταση», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ο Βασίλης Λεβέντης για την περιπέτεια της υγείας του, «είδα την κηδεία μου»

Στη φυλακή o πρώην πνευματικός της Σαρλίν του Μονακό για παιδική πορνογραφία

Οργή στις ΗΠΑ για το κινεζικό μπαλόνι - Παίρνουν τα όπλα για να το… καταρρίψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης