Ουκρανία: Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ισραήλ - Πιέζουν για όπλα και το «Iron Dome»

Ουκρανία: Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ισραήλ - Πιέζουν για όπλα και το «Iron Dome»

Το Ισραήλ φέρεται να δεσμεύτηκε στην Ουκρανία για την παροχή του συστήματος αναχαίτισης πυραύλων

piravlos_1
Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία του ουκρανικού στρατού, προκειμένου να ζητήσει «αμυντική υποστήριξη», σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η «Times of Israel», επικαλούμενη ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως υψηλόβαθμοί Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι με επικεφαλής έναν πολύ σημαντικό διοικητή βρέθηκαν στο Ισραήλ και πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων με Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι Ουκρανοί φέρονται να επιθυμούν να προχωρήσουν στην εξασφάλιση του συστήματος αναχαίτισης πυραύλων (το γνωστό «Iron Dome»), για το οποίο το Ισραήλ φέρεται να δεσμεύτηκε να κατασκευάσει για την Ουκρανία. Η αντιπροσωπεία κάλεσε επίσης τις ισραηλινές αρχές να παράσχουν και άλλα όπλα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, το Ισραήλ προσπάθησε να μην διαφημίσει την επίσκεψη αυτή για να αποφύγει προστριβές με τη Ρωσία.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είχε δηλώσει στον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοβ ότι το Ισραήλ έχει επιχειρησιακούς περιορισμούς εξαιτίας των οποίων δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία. Με τη σειρά του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη θέση αυτή του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα

Περιπολίες και οδοφράγματα στις κινεζικές πόλεις για να καταπνιγεί η «εξέγερση»

55 μετασεισμοί μετά τα 4,8 Ρίχτερ - Στην Εύβοια «κουνάει» εδώ και δύο μήνες

Ασύλληπτο: Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την τσάντα της 21χρονης όσο ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης