Ρωσία: Σχεδόν 160 παιδιά έχασαν σε δύο μήνες τους πατεράδες τους που επιστρατεύθηκαν

Ρωσία: Σχεδόν 160 παιδιά έχασαν σε δύο μήνες τους πατεράδες τους που επιστρατεύθηκαν

Οι αρχές είχαν υποσχεθεί ότι για τους πατεράδες με τρία ή περισσότερα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών θα ανασταλεί η επιστράτευσή τους

rosia_stratos
Σε διάστημα δύο μηνών από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστράτευση στη Ρωσία, σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνδρες, που είχαν κληθεί ως επίστρατοι. Χωρίς πατεράδες έμειναν τουλάχιστον 159 παιδιά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η «Novaya Gazeta.Europe» χρησιμοποιώντας ανοικτές πηγές.

Τους τελευταίους δύο μήνες στην Ουκρανία και στις στρατιωτικές μονάδες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 επίστρατοι που ήταν πολύτεκνοι πατέρες. Ορφανά έμειναν τα παιδιά τουλάχιστον σε 91 οικογένειες.

Συνολικά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας, από τις 21 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 217 άνδρες που επιστρατεύθηκαν. Κατά μέσο όρο σκοτώθηκαν σε διάστημα 23,5 ημερών από την στιγμή που έφυγαν από το σπίτι τους.

Ο Βασίλι Ζούκοφ από την πόλη Μιάς, μια βιομηχανική πόλη στα Ουράλια, επιστρατεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά από 15 μέρες σκοτώθηκε. Η σορός του έκανε σχεδόν ένα μήνα για να φθάσει στην γενέτειρα του. Ο Βασίλι είχε τρία παιδιά, έναν γιό έφηβο που μόλις τελείωσε το σχολείο και δύο κόρες, η μικρότερη μόλις οκτώ μηνών.

Τον Οκτώβριο οι αρχές είχαν υποσχεθεί ότι για τους πατεράδες που είχαν τρία ή περισσότερα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών θα ανασταλεί η επιστράτευση τους. Όμως ο Βασίλι παρόλες τις υποσχέσεις επιστρατεύθηκε και ο γιος του τον Ιούλιο θα κλείσει τα 16.

Οι περισσότεροι επίστρατοι σκοτώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα σκοτώθηκαν 24 άνδρες. Εννέα από αυτούς είχαν επιστρατευθεί από την περιοχή του Βόλγκογκραντ και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν στη Χερσώνα.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι περιοχές των Ουραλίων. Έχει γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκαν 60 άνδρες που είχαν επιστρατευθεί από την περιοχή Σβερντλόφσκ και 27 από την περιοχή του Τσιλιάμπινσκ. Επίσης τουλάχιστον 32 κηδείες έγιναν στην περιοχή του Βόλγκογκραντ και Ροστόφ. Τα στοιχεία αυτά επελέγησαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κάνουν καλά τη δουλειά τους γράφοντας ενεργά για τις απώλειες μεταξύ των επίστρατων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Κιβωτός του Κόσμου» - Νέα καταγγελία από 19χρονη: «Ο πατήρ Αντώνιος τα γνώριζε όλα, με χτυπούσαν»

Ρόδος: Η 45χρονη οικιακή βοηθός που έπνιξε την 75χρονη ομολόγησε άλλους δύο φόνους και μία απόπειρα δολοφονίας!

Τζορτζ Λόις: Ποιος ήταν ο «χρυσός Έλληνας» - Οραματιστής, θρύλος της αμερικανικής διαφήμισης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης