Πεσκόφ: Δεν περιμένουμε διορατικότητα και πολιτική σοφία από τη Βρετανία

Πεσκόφ: Δεν περιμένουμε διορατικότητα και πολιτική σοφία από τη Βρετανία

Σκληρή κριτική της Μόσχας για τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας - Η Λιζ Τρας θεωρείται από το Κρεμλίνο αντιρωσικό «γεράκι»

Dmitry-Peskov-1
Σε αιχμηρό τόνο, το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν περιμένει από τη Βρετανία να ασκήσει «πολιτική σοφία» κατά την επιλογή του επόμενου ηγέτη της, μετά την ανακοίνωση της Λιζ Τρας ότι παραιτείται από πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον στον θώκο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Δεν περιμένουμε διορατικότητα και πολιτική σοφία από οποιονδήποτε στις χώρες της συλλογικής Δύσης, πόσο μάλλον στη Βρετανία. Ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου ο λαός δεν εκλέγει τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος μοιάζει να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικών κομματικών αναδιαρθρώσεων».

Ο Τζόνσον, ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη γειτονική Ρωσία, εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο εν μέσω σκανδάλων. Τότε τα ρωσικά ΜΜΕ και Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν πανηγυρίσει με το νέο της αποχώρησής του.

Παρομοίως η Ρωσία καλωσόρισε με θέρμη το νέο για την επικείμενη αποχώρηση της Τρας, αφού την είχε επικρίνει όταν ανέλαβε καθήκοντα.

Η Τρας θεωρείται από τη Μόσχα αντιρωσικό «γεράκι» και διαφώνησε δημόσια με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα ως υπουργός Εξωτερικών τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο μιας άκαρπης προσπάθειας της Δύσης να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης