Τον χαβά του ο Σρέντερ - Κάνει διακοπές στη Μόσχα μαζί με τον φίλο του Πούτιν

Τον χαβά του ο Σρέντερ - Κάνει διακοπές στη Μόσχα μαζί με τον φίλο του Πούτιν

Ο πρώην Καγκελάριος παραμένει αντιδημοφιλής στην πατρίδα του για τις διασυνδέσεις του με το Κρεμλίνο

Putin-Schroeder
Στη Μόσχα απολαμβάνει τις διακοπές του ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας και λομπίστας ρωσικών ενεργειακών συμφερόντων, Γκέρχαρντ Σρέντερ αγνοώντας επιδεικτικά την δυσαρέσκειά των συμπολιτών του για τις ισχυρές διασυνδέσεις του με το Κρεμλίνο.

Ο 78χρονος Σοσιαλδημοκράτης παραμένει αντιδημοφιλής στη πατρίδα ενώ το κόμμα του επιθυμεί διακαώς να τον διαγράψει από τους κόλπους του. Εκείνος όμως τον χαβά του...

«Κάνω διακοπές εδώ για λίγες μέρες. Η Μόσχα είναι μια όμορφη πόλη» δήλωσε ο φίλος του Πούτιν σε ανταποκριτή του γερμανικού δικτύου «NTV», σχολιάζοντας τη διαμονή του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να ζητούν την διαγραφή του από το κόμμα, ωστόσο, ο Σρέντερ διατήρησε τις επαφές του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει προσωπικό του φίλο. Εννοείται ότι ο 78χρονος Σρέντερ δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική στρατιωτική εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση του Βερολίνου, ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος παραιτήθηκε τον Μάιο από τη θέση που κατείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft και απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση στο ΔΣ της Gazprom.

Κλείσιμο
Ο Σρέντερ διατηρούσε θέσεις σε ρωσικές εταιρείες του τομέα της ενέργειας αφότου εγκατέλειψε την Καγκελαρία γεγονός που εξόργισε τους Γερμανούς κυρίως όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή Βουλή «Bundestag» αποφάσισε να κλείσει το γραφείο του Γκέρχαρντ Σρέντερ αφού εξακολουθεί να έχει επαφές με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο πρώην Καγκελάριος εξακολουθεί να δικαιούται σύνταξη και προσωπική προστασία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : VLADIMIR RODIONOV / ITAR-TASS / AFP / VISUALHELLAS.GR


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης σε Φον Ντερ Λάιεν: Μηχανισμό αποζημίωσης για τις περικοπές κατανάλωσης στο αέριο

Τραγωδία στα Σπάτα: Δύο λάθη προκάλεσαν το δυστύχημα με τον 22χρονο Βρετανό

Έγκλημα στον Μυλοπόταμο: Πυρπόλησαν το σπίτι του δολοφόνου του 22χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης